Collega's aan het woord

Matexi Limburg op zoek naar talent om groeiende regio te versterken

5 mei 2022

Bij Matexi zijn we steeds op zoek naar nieuw talent om ons te versterken. We zoeken twee collega’s voor het team constructie Limburg van Peter Coolen, Construction Team Manager. “In onze groeiende regio met hechte collega’s zijn we actief op zoek naar nieuwe collega’s om onze progressie verder te zetten.”

Portret van Peter Coolen

Peter kwam bij Matexi in maart 2019 als Project Engineer. In die functie had hij de verantwoordelijkheid over de afwerking van het project Quartier Bleu in Hasselt binnen het Construction Team van Limburg.

Intussen is Peter doorgegroeid tot Construction Team Manager en is hij eindverantwoordelijke voor het volledige constructieteam van Matexi Limburg. Zo stuurt hij alle projectleiders en klantenadviseurs aan.

“Door de sterke groei van Matexi in Limburg werd er mij gevraagd of ik Construction Team Manager wilde worden in de regio. Daar heb ik dan natuurlijk volmondig ja op geantwoord”, vertelt Peter. “Ik ben echt een mooi voorbeeld van hoe je bij Matexi kansen krijgt om te groeien en uiteindelijk door te stromen naar een andere functie.

Ik ben echt een mooi voorbeeld van hoe je bij Matexi kansen krijgt om te groeien en uiteindelijk door te stromen naar een andere functie.

Matexi Limburg groeit, zeg je, heeft dat impact op je team?“Over de jaren heen is er een constante groei in onze regio, dat bevestigen de cijfers. Vorig jaar verkochten we een recordaantal woningen, die momenteel in de afwerkingsfase zitten. We hebben ook een heel aantal woningen in eindfase, zoals bijvoorbeeld in Quartier Bleu. Dit jaar zullen we meer dan 160 woningen opleveren, wat heel wat is gezien de huidige grootte van ons team.”

Hoe is jouw team daarop georganiseerd?

“In het constructieteam van Limburg zijn we in totaal met vijf collega’s, onder wie vier die dagelijks het constructieproces opvolgen bij hun projecten en één iemand die professionele ondersteuning biedt bij vragen van klanten. Daarnaast hebben we ook nog iemand van administratie die alles financieel mee opvolgt. “

Maar je hebt nog plek voor nieuwe talenten! Welke profielen zoek je nog?

“Voor de functie als Werkvoorbereider zijn we op zoek naar iemand die ondersteuning biedt aan het hele team. Wanneer er bijvoorbeeld bouwplannen binnenkomen van een architect, bekijkt de Werkvoorbereider kritisch of er geen te dure uitvoeringsdetails inzitten om zo aan de bel te kunnen trekken. Dit is eigenlijk een allround functie waar ook calculatie, ramingen en bouwbudgetten opmaken in het takenpakket zit.”

"Daarnaast zoeken we een Projectmanager Real Estate, die zoals onze projectleiders de voortgang van de werken opvolgt maar ook instaat voor de veiligheid en de bouwbudgetten beheert. In deze functie werkt de Projectmanager nauw samen met zowel de collega’s van Acquisition & Development alsook Finance & Administration.

“De twee nieuwe collega’s mogen alvast uitkijken naar uitdagende projecten. Beide functies zullen de komende jaren werken aan bv. Genk - Herfstvreugde, Paal-Beringen – Heiderveld, Beringen – Everselstraat, Lanaken – Postweg en Maaseik – Heirweg.

En tot slot, we horen vaak dat Limburgers een uniek groepsgevoel hebben. In welk team komen de Werkvoorbereider en de Project Manager Real Estate terecht?

“We zijn een transparant team dat regelmatig overleg houdt en daar kan iedereen alles kwijt. Iedereen probeert elkaar te helpen en komt op voor collega’s. Dit alles met als gemeenschappelijk doel: het succesvol afronden van elk project. Daardoor hangen zowel de collega’s van het team constructie Limburg als het volledige regiokantoor heel hard aan elkaar. De twee nieuwe collega’s komen dus sowieso in een topteam terecht. Ik zou zeggen: niet twijfelen, maar solliciteren!”

Share: