Collega's aan het woord

Project Developer Noemy: “Buurtontwikkeling is een job met ecologische en maatschappelijke impact”

28 september 2022

Noemy Tevel is een gedreven Junior Project Developer die sinds het najaar van 2021 aan boord is bij Matexi. Aanvankelijk studeerde ze Hotel Management en bezorgde ze toeristen een fijne plek om te verblijven. Maar al snel wou ze fijne plekken creëren waarvan mensen effectief hun thuis kunnen maken. Ze volgde een real estate opleiding aan de hogeschool en behaalde ook een master stedelijke en ruimtelijke ontwikkeling in Luik, de stad waar ze nu werkt vanuit het lokale Matexi kantoor.

Portret van Noemy Tevel

“Ik leerde Matexi beter kennen dankzij Philippe Rusak, nu mijn collega en Business Manager van onze portfolio in Luik, Namen en Luxemburg. Maar tijdens mijn real estate studies volgde ik les bij hem”, steekt ze van wal. “Dat Matexi als Belgisch marktleider de expertise in huis heeft voor zowel (binnenstedelijke) reconversieprojecten als kernversterkende gebiedsontwikkelingen en zo meerwaarde kan bieden, spreekt me erg aan. Ik was dan ook enthousiast om mijn stage bij Matexi te kunnen doen en nog enthousiaster om er na afloop van mijn studies vast te mogen beginnen als Junior Project Developer, na een vlot aanwervingstraject!”

Duurzame keuzes voor onze manier van wonen

Tijdens haar studies en ook in het werkveld werd ze zich ervan bewust dat niet alleen een duurzame keuze op vlak van bv. voeding en kleding een positieve ecologische en maatschappelijke impact heeft, maar ook onze woonkeuze.

“Het geeft me veel voldoening dat ik enerzijds kan meewerken aan kwalitatieve woningen en fijne buurten waarin mensen leven, en dat ik anderzijds een maatschappelijke bijdrage kan leveren dankzij de realisatie van duurzame en inclusieve woonbuurten.”

Meewerken aan duurzame en inclusieve buurten geeft me veel voldoening.

Verdiepen in buurtontwikkeling

“In de functie van Project Developer vind ik het evenwicht dat ik zoek in een job: de combinatie tussen stedenbouw, algemeen en financieel projectmanagement.” En net omdat vastgoedontwikkeling zo veel verschillende aspecten omvat en een werk van lange adem is, kreeg Noemy de kans om het unieke Young Professional Program van Matexi te volgen.

Gemiddeld duurt het 7 jaar om een woonproject helemaal te realiseren. “Dankzij het Young Professional Program kom ik versneld in aanraking met alle belangrijke fasen van buurtontwikkeling, die minder of niet in mijn opleiding aan bod kwamen: van constructie over verkoop tot oplevering aan de klant. Het is een verrijkende ervaring om samen met andere startende collega’s van over heel België het Young Professional Program van 1,5 jaar te doorlopen.”

Enthousiast gaat ze verder: “Samen volgen we interne opleidingen op maat van onze job, wisselen we ervaringen uit en bezoeken we ook woonbuurten van Matexi die een best practice zijn op vlak van buurtontwikkeling. Het hele traject stimuleert ons tenslotte om een kritische open blik te houden en ook te leren van best practices buiten Matexi.”

Ik sta er niet alleen voor

Naast het Young Professional Program leert Noemy natuurlijk veel bij dankzij de woonprojecten die ze als Junior Project Developer mag beheren. “De job is zeer gevarieerd en dat maakt het boeiend: van creatieve masterplannen tot financiële haalbaarheidsstudies. Dankzij de ondersteunende tools bij Matexi hebben we als team steeds een duidelijk zicht op onze werkwijze en projecten. Ik kan met vragen makkelijk terecht bij collega’s of interne experten en win zo tijd. Het feit dat we in team aan projecten werken geeft een goed gevoel: je staat er niet alleen voor – zeker als starter – en je neemt beslissingen die gedragen zijn door de collega’s van constructie en van finance.”

Complexe vastgoedprojecten in de toekomst

“Ik ben terecht gekomen in een collegiaal team, mijn job biedt me fijne uitdagingen, Matexi biedt me de juiste ondersteuning om te evolueren en ook leuke informele activiteiten onder collega’s. Ik kijk er naar uit om me de komende jaren verder te ontplooien en ervaring op te bouwen, o.a. op vlak van participatie, grondsanering, integratie van erfgoed in buurten… Op die manier zal ik in staat zijn om in de toekomst meer complexe vastgoedprojecten te realiseren!”

Share: