Collega's aan het woord

Hoe de carrière van collega Sybille een andere wending kreeg dankzij haar focus en doorzettingsvermogen

27 maart 2023

Bij Matexi geven we talent alle kansen om zich te ontwikkelen. Met de juiste focus én met doorzettingsvermogen is alles mogelijk. Dat bewijst Team Leader Business Services Sybille Frennet. Ze vertelt ons over haar traject en hoe ze vandaag de dag een totaal andere job heeft dan toen ze startte bij Matexi. Een straf verhaal van een nog straffere collega.

Portret van Sybille

Vandaag is Sybille Frennet Team Leader Business Services bij Matexi, voor de volledige regio Brussel-Wallonië. Samen met haar team van een achttal collega’s zorgt ze ervoor de volledige administratieve opvolging van de projecten in de regio correct en juist verloopt. Nochtans startte Sybille zo’n tien jaar geleden in een totaal andere rol.

Sybille: “Als zelfstandig architecte en met een verleden als Project Engineer bij andere bedrijven, startte ik in 2013 als Project Engineer bij Matexi.

Na heel wat interessante en uitdagende projecten voelde ik na een tijdje dat de job moeilijk te combineren was met mijn privéleven. Als mama van twee jonge kinderen en een vaak afwezige vader moest ik een juiste balans zoeken. Daarom stelde ik zelf voor om voortaan als Assistent Project Engineer verder te gaan. Een functie die bij Matexi nog niet bestond, maar waarin ik wel al ervaring had dankzij mijn vorige jobs. Ik was ervan overtuigd dat de rol een meerwaarde kon betekenen voor Matexi. Na vele meetings met mijn toenmalige leidinggevende en de HR-manager mocht ik starten als de allereerste Assistent Project Engineer van Matexi, toen in Luik!

Dat je bij Matexi kansen krijgt om jouw carrièrepad mee vorm te geven, daar ben ik het levende bewijs van.

Je zorgde dus mee voor een verandering van onze interne werking! Wat waren jouw verantwoordelijkheden als allereerste Assistent Project Engineer?

Gedurende 5 jaar bracht ik de rentabiliteit van projecten in kaart en was ik verantwoordelijk voor het opstellen en opvolgen van schema’s voor de onderaannemers van onze Luikse projecten en het administratief beheer ervan. In deze functie speelde ik ook een belangrijke rol in de implementatie van een geautomatiseerd boekhoudsysteem (SAP) om de administratieve opvolging te verbeteren en te vereenvoudigen. Dit was een groot project dat we samen met enkele collega’s trokken, en met succes.

In 2019 werd de operationele werking van Matexi geoptimaliseerd. In deze nieuwe ‘way of working’ was er iemand nodig die een belangrijk onderdeel van buurtontwikkeling op zich nam, namelijk de administratieve opvolging. Na mijn ervaring van de implementatie van het geautomatiseerde boekhoudsysteem werd ik getriggerd om mijn 360 graden visie en mijn ervaring binnen de vastgoedontwikkeling te gebruiken voor deze nieuwe en uitdagende functie.

Ondertussen was ik 4 jaar aan de slag als Administration Team Coordinator! Met mijn team zijn we verantwoordelijk voor alle administratieve opvolging van constructie en verkoop van projecten in de regio’s Brussel en Wallonië. Sinds kort is mijn rol binnen Matexi wat veranderd. Als Team Leader Business Services ben ik samen met team nog steeds verantwoordelijk voor de administratieve opvolging maar nu ook voor projecten met oog op het verbeteren en versnellen van de administratie binnen Matexi.

Knap dat je deze uitdaging met beide handen vastgreep. Jouw focus en doorzettingsvermogen worden duidelijk beloond! Heeft jouw achtergrond als architect dan een voordeel als Team Leader Business Services?

Ik zit al mijn hele carrière in constructie en vastgoedontwikkeling, ik heb gewerkt voor verschillende architecten, voor verschillende bedrijven en op verschillende gebieden. Daardoor ontwikkelde ik een vrij uitgebreide kennis van het tot stand komen van een vastgoedproject en welke uitdagingen hiermee gepaard gaan, wat het administratieve proces alleen maar ten goede komt.

Dat je bij Matexi kansen krijgt om jouw carrièrepad mee vorm te geven, daar ben ik dus het levende bewijs van. Ze bleven in mij geloven ook al was het voor mij niet altijd even gemakkelijk. Daarom ben ik Matexi ook heel dankbaar. De professionele ontwikkeling maar ook de mentale gezondheid staat bij hen centraal. Ze maken er praktisch een erezaak van om eigen medewerkers te laten floreren in hun job.”

Share: