Collega's aan het woord

Business Manager Sanne Schepers over haar traject binnen Matexi.

5 december 2022

Dat het bij Matexi barst van ambitieuze mensen bewijst Sanne Schepers, Business Manager in Antwerpen. Na 5 jaar als advocate in ruimtelijke ordening en stedenbouw maakte ze een carriereswitch richting buurtontwikkeling en ontdekte ze haar passie voor binnenstedelijke reconversie. We hadden een boeiend gesprek over haar traject binnen Matexi.

Portret van Sanne Schepers

Sanne: “Na 5 jaar advocatuur vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik koos ervoor om als Junior Project Developer aan de slag te gaan bij Matexi in het kantoor in Eke (Gent). In deze job hielp ik mee aan de ontwikkeling van de buurten van de toekomst in Oost-Vlaanderen. Hier kwam mijn rugzak als advocate in ruimtelijke ordening en stedenbouw heel goed van pas om dossiers met een juridische bril te bekijken.”

Welke waren jouw eerste projecten en welke rol speelde je in de ontwikkeling ervan?

Sanne: “De eerste buurtprojecten waar ik al meteen mijn schouders onder mocht zetten, waren De Kei in Sint-Martens-Latem en Kouterdreef in Gent. Dankzij dit laatste project groeide mijn interesse in binnenstedelijke reconversieprojecten waarbij we bestaande (verouderde) gebouwen opwaarderen om ze opnieuw te integreren in de buurt.

Toen ik bij Matexi startte kende het project Kouterdreef in Gent een aantal uitdagingen o.a. op vlak van sales, en dat heb ik samen met de collega’s van Sales & Marketing onder handen genomen. Samen met een ambitieus makelaarsbureau hebben we de uitdagingen kunnen tackelen. Kwaliteitsvolle partners zijn en blijven voor Matexi belangrijk om een project tot een goed einde te brengen.”

Dankzij een toekomstige ontwikkeling in Antwerpen gaf Matexi mij de kans om begin 2022 door te groeien tot Business Manager. Een kans die ik natuurlijk met beide handen gegrepen heb.

Je viert binnenkort een jubileum, 1 jaar Business Manager! Hoe verliep jouw traject?

Sanne: “Nadat ik in september 2018 startte bij Matexi als Junior Project Developer, kon ik vrij snel evolueren naar Project Developer, dankzij mijn ervaring en kennis uit mijn vorige job. Ik had ook aangegeven dat ik sterke interesse heb om een groot woonproject te trekken. Dankzij een toekomstige ontwikkeling in Antwerpen gaf Matexi mij de kans om begin 2022 door te groeien tot Business Manager. Een kans die ik natuurlijk met beide handen gegrepen heb.

In deze nieuwe rol word ik heel goed begeleid. Ik krijg steeds de nodige steun van de collega’s rondom mij. Ik zit bv. maandelijks samen met onze Regional Business Director (Jimmy Sterckx) om projecten te overlopen. Als ik ergens vragen over heb of eens wil sparren over iets, dan is hij altijd bereikbaar. Voor elk groot project is er ook een stuurgroep . Daar bespreken we moeilijke punten , hoe we ze kunnen aanpakken en wie daarbij kan helpen.”

Interessant hoe je doorgroeide van Junior Project Developer tot Business Manager! Wat is het grote verschil tussen beide functies?

Sanne: “Als Junior Project Developer krijg je vrijheid en verantwoordelijkheid, je kan ownership nemen, maar altijd onder de begeleiding van een collega, dus toets je veel meer af. Als Business Manager neem ik de lead over een groot binnenstedelijk project: nu zit ik zelf aan het stuur en ben ik de persoon die collega’s aanstuurt, knopen doorhakt, enz. Zoals gezegd, heb ik uiteraard de nodige ondersteuning van Jimmy, de stuurgroep en vele andere collega’s.”

Share: