Everybody deserves a great place to live

Deugdelijk bestuur

De raad van bestuur van Matexi NV bestaat uit 5 externe bestuurders en 3 vertegenwoordigers van de familie. Hun opdracht: de goedkeuring van de strategie en het beleid en het toezicht op de concrete uitvoering van de ondernemingsdoelstellingen.


Directiecomité

Het directiecomité is verantwoordelijk voor de formulering van voorstellen met betrekking tot de strategie en het beleid, de uitvoering van de businessplannen en de goedkeuring en opvolging van de operationele projecten ter uitvoering van de strategie en het beleid.

  • Olivier Lambrecht, (voor Realize BV), CEO, voorzitter directiecomité
  • Didier Delplanque, (voor Kalius CommV) Chief Construction Officer
  • Frederik Van Damme, (voor Fortjen BV) Regional Business Director Regio Oost- en West-Vlaanderen
  • Ivan Van de Maele, (voor De Blauwhoeve BV) Secretaris-generaal
  • Jimmy Sterckx, (voor Sterckx Business Services BV) Regional Business Director Regio Antwerpen – Limburg – Vlaams-Brabant
  • Kristoff De Winne, (voor DW Consulting BV), Acquisition & Development Director a.i.
  • Matthijs Keersebilck, (voor Loupau BV) Sales, Marketing & Communication Director
  • Mirek Bednarek, Regional Business Director Regio International
  • Philip Goris, (voor PG Consulting CommV) Chief Financial Officer
  • Régis Ortmans (voor R. Ortmans BV), Regional Business Director Regio Brussel-Wallonië

Onze geschiedenis

Matexi is een familiebedrijf op mensenmaat waar elke medewerker de waarden klantgerichtheid, integriteit, nauwkeurigheid en gedrevenheid hoog in het vaandel draagt. Als sociaal verantwoorde onderneming zijn we begaan met de zorg voor de planeet en de zorg voor onze samenleving.

1917

1ste generatie

De sterke familiale verankering bepaalt ons succes

Victor Vande Vyvere en Clémence Roels zijn landbouwers bij Meulebeke. Na het overlijden van Victor in 1917 blijft Clémence alleen achter met haar 9 kinderen. Clémence neemt de moedige beslissing om haar 4 zonen en 5 dochters naar het college en het pensionaat te sturen.

1945

2e generatie

Maatschappij Tot Exploitatie van Immobiliën

In 1945 richten de 3 broers Gerard, Robert en Herman Vande Vyvere Matexi op, de Maatschappij Tot Exploitatie van Immobiliën. Ze kopen grote stukken landbouwgrond op en verkopen die in kleinere delen aan boeren die op die manier hun eigen boerderij kunnen verwerven.

1962

3e generatie

Opvolging

In 1962 komt de 3e generatie aan boord met Christian Vande Vyvere, zoon van Gerard. Bernard, zoon van Robert, volgt in 1965 en Philippe, zoon van Herman, vervoegt Matexi in 1973. Ze blijven actief in het bedrijf tot respectievelijk 2002, 1990 en 2006.

1994

4e generatie

Gaëtan Hannecart, onze CEO

In 1994 komt de 4e generatie aan zet. Gaëtan Hannecart, echtgenoot van Bénédicte Vande Vyvere, dochter van Christian, treedt toe tot het familiebedrijf in 1994 en Bruno Vande Vyvere, zoon van Christian, in 1996.

2020

75 jaar ervaring

Familiebedrijf op mensenmaat

Met 75 jaar ervaring en expertise zijn we marktleider en beschikken we over de nodige slagkracht om de meest uitdagende vastgoedprojecten te verwezenlijken in binnen- en buitenland. Matexi is bovendien al 20 jaar lang voorloper en marktleider in complexe, binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten.

75 jaar expertise

Als marktleider maakte Matexi al meer dan 44.300 gezinnen gelukkig met een nieuwe thuis.

Ontdek onze referentieprojecten

Jobs

Buurten. Dat is ons werk. Wil je net als ons buurten heruitvinden? Kom bij ons werken!

Bekijk alle vacatures