Matexi aan het woord

Persberichten

Asse - Still
Nieuwbouwmarkt België bereikt prijsplafond in 2023

2 januari 2024

Nieuwbouwbarometer - In het vierde kwartaal van 2023 stabiliseerden de prijzen van nieuwbouwvastgoed in België. Daarmee komt een voorlopig einde aan een jarenlange periode gekenmerkt door prijsstijgingen in de nieuwbouwmarkt die sneller gingen dan de secundaire vastgoedmarkt.

Lees meer...

Toon meer artikels

Voor de pers

Voor de pers

Sinds 1945 biedt Matexi aan iedereen de kans om een betaalbare, duurzame en kwaliteitsvolle woning aan te schaffen. Onder het motto “Welkom in de buurt” wil Matexi met elk project bijdragen tot buurten die inspireren om samen meer van het leven te maken. Matexi heeft kantoren in elke Belgische provincie, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau (Polen).

Met meer dan 300 medewerkers ontwikkelt Matexi momenteel 511 buurten in 335 steden en gemeenten. Matexi realiseerde in 2023 een totale omzet van 413 miljoen EUR. Vorig jaar leverde de buurtontwikkelaar 1.343 eenheden op. Sinds zijn oprichting realiseerde Matexi 47.100 woningen, of grosso modo het aantal woningen van steden als Kortrijk of Mechelen.

Als marktleider wil Matexi afdoende antwoorden bieden op evoluties en uitdagingen in de woningmarkt. Met projecten als ’t Groen Kwartier (Antwerpen, reconversie van militair hospitaal tot multifunctionele buurt), Antwerp Tower (reconversie van kantoortoren tot multifunctionele woontoren met 26 bouwlagen), Leopold Views (Evere, reconversie van kantoortoren tot woontoren met 201 appartementen), Leopoldskazerne (Gent, reconversie militair complex tot nieuwe stadsbuurt), Bétons Lemaire (Ottignies, reconversie van industriële site tot nieuwe woonbuurt), Quartier Bleu (Hasselt, aanleg van nieuw stadsdeel aan het water), I-Dyle (Genappe, eerste ‘eco-quartier’ in Wallonië) en Kolska od Nowa (Warschau, ontwikkeling appartementencomplex) neemt Matexi het voortouw wat betreft grote binnenstedelijke ontwikkelingen en reconversie met aandacht voor sociale inclusie en duurzaam bouwen.

Lees meer...

Documenten

Perskit Matexi
28-03-2024 12:29:06

Contact

Kristoff De Winne - Public relations
T: +32 56 62 74 40
web@matexi.be