Matexi aan het woord

Onze opinie

Persberichten

Voor de pers

Sinds 1945 biedt Matexi aan iedereen de kans om een betaalbare, duurzame en kwaliteitsvolle woning aan te schaffen. Onder het motto “Welkom in de buurt” wil Matexi met elk project bijdragen tot buurten die inspireren om samen meer van het leven te maken. Matexi heeft kantoren in elke Belgische provincie, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau (Polen). Met 325 medewerkers ontwikkelt Matexi momenteel 429 buurten in 290 steden en gemeenten.

Met een totale omzet van 472,8 miljoen EUR realiseerde Matexi in 2019 een forse omzetgroei van 20% tegenover het voorgaande jaar. In de voorbije vijf jaar is de omzet van de onderneming meer dan verdubbeld: van 229 miljoen EUR in 2014 naar 472,8 miljoen EUR in 2019. Vorig jaar verkocht de buurtontwikkelaar 1553 wooneenheden op, waarvan 615 woningen en 760 appartementen, en 178 percelen bouwgrond. Sinds zijn oprichting realiseerde Matexi 42.500 woningen, of grosso modo het aantal woningen van steden als Kortrijk of Mechelen.

Als marktleider wil Matexi afdoende antwoorden bieden op evoluties en uitdagingen in de woningmarkt. Met projecten als ’t Groen Kwartier (Antwerpen, reconversie van militair hospitaal tot multifunctionele buurt), Antwerp Tower (reconversie van kantoortoren tot multifunctionele woontoren met 26 bouwlagen), Leopold Views (Evere, reconversie van kantoortoren tot woontoren met 201 appartementen), Leopoldskazerne (Gent, reconversie militair complex tot nieuwe stadsbuurt), Bétons Lemaire (Ottignies, reconversie van industriële site tot nieuwe woonbuurt), Quartier Bleu (Hasselt, aanleg van nieuw stadsdeel aan het water), I-Dyle (Genappe, eerste ‘eco-quartier’ in Wallonië) en Kolska od Nowa (Warschau, ontwikkeling appartementencomplex) neemt Matexi het voortouw wat betreft grote binnenstedelijke ontwikkelingen en reconversie met aandacht voor sociale inclusie en duurzaam bouwen.

Lees verder Lees minder

Documenten

Persbeelden-Matexi
(05/06/2020)

Contact

Kristoff De Winne - Public relations
T: +32 56 62 74 40
web@matexi.be