Matexi aan het woordOnze opiniePersberichten

Voor de pers

Sinds 1945 biedt Matexi aan iedereen de kans om een betaalbare, duurzame en kwaliteitsvolle woning aan te schaffen. Onder het motto “Welkom in de buurt” wil Matexi met elk project bijdragen tot buurten die inspireren om samen meer van het leven te maken. Matexi heeft kantoren in elke Belgische provincie, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau (Polen). Met 360 medewerkers ontwikkelt Matexi momenteel 429 buurten in 290 steden en gemeenten.

Met een totale omzet van 486 miljoen EUR realiseerde Matexi in 2019 een forse omzetgroei van 20% tegenover het voorgaande jaar. In de voorbije vijf jaar is de omzet van de onderneming meer dan verdubbeld: van 229 miljoen EUR in 2014 naar 486 miljoen EUR in 2019. Vorig jaar leverde de buurtontwikkelaar 1.423 wooneenheden op, waarvan 697 woningen en 726 appartementen, en verkocht daarnaast ook 164 percelen bouwgrond. Sinds haar oprichting realiseerde Matexi meer dan 41.000 woningen, of grosso modo het aantal woningen van steden als Kortrijk of Mechelen.

Als markleider wil Matexi afdoende antwoorden bieden op evoluties en uitdagingen in de woningmarkt. Met projecten als ’t Groen Kwartier (Antwerpen, reconversie van militair hospitaal tot multifunctionele buurt), Antwerp Tower (reconversie van kantoortoren tot multifunctionele woontoren met 26 bouwlagen), Leopold Views (Evere, reconversie van kantoortoren tot woontoren met 201 appartementen), Leopoldskazerne (Gent, reconversie militair complex tot nieuwe stadsbuurt), Béton Lemaire (Ottignies, reconversie van industriële site tot nieuwe woonbuurt), Quartier Bleu (Hasselt, aanleg van nieuw stadsdeel aan het water), I-Dyle (Genappe, eerste ‘eco-quartier’ in Wallonië) en Kolska od Nowa (Warschau, ontwikkeling appartementencomplex) neemt Matexi het voortouw wat betreft grote binnenstedelijke ontwikkelingen en reconversie met aandacht voor sociale inclusie en duurzaam bouwen.

Lees verder Lees minder

Documenten

Press-Images
(02/03/2020)

Contact

Kristoff De Winne - Public relations
T: +32 56 62 74 40
web@matexi.be