Collega's aan het woord

Van auditor naar Project Developer: het unieke carrièrepad van Thomas

29 september 2021

Thomas Verhelle deed na zijn studies communicatiewetenschappen en bedrijfseconomie enkele jaren ervaring op als auditor bij Ernst & Young. Hij kwam er in aanraking met bedrijven uit tal van sectoren. Zo bemerkte hij dat de vastgoedsector hem sterk boeide. Toen hij dus uitkeek naar een nieuwe uitdaging, zocht hij in de richting van economie en real estate. Zijn eerste rol bij Matexi – die van Project Controller – werd een feit. Vandaag is hij Project Developer. Hoe zijn carrièrepad precies verliep en hoe hij zijn job ervaart? We voelden Thomas aan de tand.

Portret van Thomas Verhelle op een werf

Het kriebelde om projecten mee te ontwikkelen

“Ik wilde absoluut aan de slag in projectontwikkeling én ik wilde bij een marktleider werken. Ik kende Matexi al van mijn job bij Ernst & Young, en ik zag in mijn thuisstad Gent mooie projecten van hen verschijnen. De keuze was dus snel gemaakt,” lacht hij.

“Als Project Controller volgde ik onder meer het financiële luik, de haalbaarheidsstudies en het budget van projecten op. Zo leerde ik veel bij over buurtontwikkeling, maar het kriebelde al snel om nog concreter betrokken te zijn bij de projecten.”

Geen ervaring, wel passie

Thomas kwam dus zonder enige vastgoedervaring in de job terecht. Maar wat hij wel meebracht, was de juiste mindset. Hij is gedreven, wil graag doelen bereiken en is gepassioneerd door vastgoed. Daarnaast heeft hij uitmuntende communicatieskills.

En zijn werkhouding en mindset wordt beloond. “Als je zelf gemotiveerd bent en ambitie toont – bijvoorbeeld voor het volgen van opleidingen – dan krijg je volop kansen,” zegt hij. “Ik mocht bijvoorbeeld vorig jaar via de KULeuven starten met het postgraduaat vastgoedkunde.”

Young Professional Program als boost voor de job

Thomas had aan zijn manager laten weten dat hij graag nóg nauwer bij project development betrokken wilde zijn. Toen er dus binnen Matexi een kans kwam om in te stappen in de rol van Project Developer, greep hij deze met beide handen. Bovendien mocht Thomas aansluiten bij de allereerste groep die het Young Professional Program van Matexi doorloopt.

“Ik krijg de kans om samen met zes junior collega’s in te stappen in het Young Professional Program, speciaal voor junior Project Developers,” vervolgt Thomas. “We gaan een echte boost krijgen als jonge Project Developers. Ik heb er heel veel zin in!”

Als je zelf gemotiveerd bent en ambitie toont, dan krijg je bij Matexi volop kansen

Het allerleukste? Eén woord: impact!

Waarom Thomas zo enthousiast is over zijn rol als Project Developer? Daar hoeft hij niet lang over na te denken: “Impact! Je hebt als Project Developer echt impact op woonbuurten en binnenstedelijke projecten. Je zit aan het stuur van het project en bent in dialoog met alle stakeholders van het project. Het resultaat van je werk zie je letterlijk voor je ogen verschijnen in de buurten die je mee ontwikkelt. Nooit heb je het gevoel dat je alles weet, je moet constant bijleren en up to date zijn op vlak van wetgeving en vastgoedtrends. Ik hou enorm van zo’n dynamische, gevarieerde rol,” besluit hij.

Net als Thomas Project Developer worden?

Het verhaal van Thomas illustreert het: de rol van Project Developer kan ingevuld worden door mensen met een sterk uiteenlopende achtergrond. Wat telt is je mindset en passie. Het is dan ook een rol die je niet kan leren op de schoolbanken. Er komen zo veel verschillende aspecten bij kijken, en er is zo’n specifieke skillset vereist, dat je ‘t alleen maar on the job kan leren.

Daarom ontwikkelde Matexi met het Young Professional Program een traject specifiek voor junior Project Developers. Het is een uitgekiende manier om alle aspecten van de job op een doordachte, gestructureerde manier en aan een stevig tempo te leren kennen, terwijl je al concreet aan de slag bent met verschillende projecten. Uniek in de sector!

Is het Young Professional Program iets voor jou?

Take a look!

Share: