HappyNest

Huur nu, koop later

Je droomwoning vinden én tegelijk nog even sparen? Dat kan...

Droom jij ook van je eigen warme thuis, maar stoot je op een financieel tekort? Dan is HappyNest dé oplossing voor jou om je woondroom alsnog te realiseren. Met HappyNest huur je eerst jouw woning, en koop je ze later aan. Met deze nieuwe ‘huur nu, koop later’ formule aangeboden door HappyNest, een samenwerking tussen Matexi & BNP Paribas Fortis, wordt een eigen duurzame woning weer bereikbaar en betaalbaar


Hoe dat kan? Je huurgeld telt mee voor de aankoop van jouw nieuwe stek, maar zonder aankoopverplichting. Dat betekent meer tijd om te sparen, je nieuwe buurt te verkennen en vooral: geen stress.


Geef jezelf ademruimte en flexibiliteit. Geef jezelf een droomstart, met HappyNest.

HappyNest: Huur nu, koop later

Waarom kiezen voor HappyNest?

Een eigen woning kopen is voor veel (jonge) mensen vandaag niet evident. De woningprijzen zijn erg hoog en bovendien zijn de vereiste eigen middelen fors gestegen. Een hypothecaire lening krijgen zonder financieel duwtje in de rug, is haast onmogelijk. 

De oplossing? Een nieuwe ‘huur nu, koop later’ formule: geniaal in eenvoud. Wij noemden het HappyNest. Want goed wonen maakt gelukkig.

Gezin aan het spelen met kinderen

De voordelen:

Jouw huurgeld draagt bij aan je droomwoning

Icon Rent

Breng een deel van jouw betaalde huurgeld in mindering van je aankoop.

Energiezuinig en toekomstgericht

Icon Efficiency

Alle HappyNest woningen zijn energiezuinige nieuwbouwwoningen.

Flexibel wonen zonder verplichting

Icon Dream

Je huurtermijn is een ideale testperiode, zonder verplichting!

Is HappyNest ook de oplossing voor jou?

HappyNest is bedoeld voor iedereen die graag een eigen woning wil verwerven, maar daarvoor net te kort komt in de huidige marktomstandigheden.

Niet zomaar een woning, bovendien. We willen dat je een kwaliteitsvolle en energiezuinige stek kan aanschaffen. Ook jonge starters, eenouder- en nieuw samengestelde gezinnen, … Zo werken we allemaal samen aan diverse, levendige buurten en aan een duurzame wereld.

Koppel dat de sleutel van een woning krijgt overhandigd

Hoe werkt HappyNest?

In 3 stappen naar jouw eigen woning

HappyNest slaat de brug van huurder naar eigenaar, op maat van jouw budget. Ontdek hier hoe duurzaam wonen in een warme buurt bereikbaar wordt voor jou.

  1. Je ziet een pand in ons aanbod dat beantwoordt aan je wensen.

  2. Je huurt eerst de woning of het appartement aan een marktconforme prijs. Alle woningen zijn energiezuinige nieuwbouwwoningen, dus dat geeft je extra ademruimte om te sparen.

  3. Je koopt in het 5e of 6e jaar de woning tegen een vooraf afgesproken prijs. Een deel van jouw reeds betaalde huurgeld gaat in mindering van de aankoopprijs.

 

Wat als je beslist niet te kopen? Geen probleem! De optie tot aankoop is volledig vrijblijvend en draagt geen meerkost.

Ontdek HappyNest in volgende buurten:

Virtuele rondleiding

Liège Paradis Express

  • 115 appartementen en studio's in totaal
  • nieuwe ecowijk met woningen, kantoren en winkels
  • toplocatie in Luik
  • Bezoek aan onze modelwoning elke woensdag van 14u tot 18u
17 appartementen

Schrijf je in op de HappyNest wachtlijst

Als eerste op de hoogte zijn wanneer er HappyNest aanbod in jouw woonregio beschikbaar is? Laat je gegevens achter op onze wachtlijst.

Hoe vaker jouw postcode in de wachtlijst, hoe groter de kans dat we aan de HappyNest vraag in de regio kunnen beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Wie staat er achter HappyNest?

HappyNest is een gezamenlijk initiatief van BNP Paribas Fortis en Matexi. Twee marktleiders zetten samen hun schouders onder betaalbaar en duurzaam wonen en een meer toegankelijke woningmarkt. Het ‘huur nu, koop later’-concept maakt dat mogelijk.

Wie komt in aanmerking voor een HappyNest woning?

HappyNest is in het leven geroepen om actief te beantwoorden aan een actuele behoefte om eigenaar te worden van een woning. In een snel veranderende markt en regelgeving, wil HappyNest mensen bereiken die in deze huidige marktsituatie niet het startkapitaal hebben om dit vandaag te verwezenlijken. Ons product is conform de huurwetgeving, dus zodra je kan aantonen dat je een stabiel inkomen hebt, moet je kunnen instappen.

Hoe wordt de huurprijs bepaald?

Een marktconforme huurprijs zal op voorhand worden vastgelegd. De huurindex is gekoppeld aan de gezondheidsindex en dient om de huurprijs aan te passen aan de inflatie.

Mag ik blijven huren als ik het pand uiteindelijk niet koop?

Indien je beslist het pand niet aan te kopen, kan je het pand verlaten of verder blijven huren. Het pand wordt namelijk verkocht aan een nieuwe eigenaar, die op zijn beurt het huurcontract overneemt conform de huurwetgeving. Indien deze de woning zelf wil betrekken kan hij dat mits een vooropzeg.

Hoe verloopt een woning kopen bij Matexi?

Je maakt een keuze

Je vindt je droomwoning in ons aanbod, maar beschikt over net niet voldende financiële middelen om over te gaan tot aankoop. Je laat je gegevens achter. Onze verkoper neemt weldra contact met jou op.

We leren elkaar beter kennen

Tijdens een persoonlijk gesprek vertelt de verkoper meer over de woonbuurt, de verschillende HappyNest woningen/appartementen en de werkwijze van HappyNest. Stel je vragen en geef aan wat jouw wensen zijn. De verkoper informeert je over alle details. Vaak vindt dit gesprek plaats in de kijkwoning en heb je meteen de mogelijkheid om deze uitgebreid te bekijken.

We willen er samen voor gaan

Je beslist dat de woning of het appartement echt iets voor jou is, en je deze wilt huren alvorens aan te kopen via de HappyNest formule. Je stelt je kandidaat-huurder. De verkoper bevestigt en plant de ondertekening van het huurcontract. Op dit moment ken je reeds de aankoopprijs van de woning voor over enkele jaren.

Welkom in de buurt!

Je ondertekent het huurcontract met HappyNest. Proficiat met jouw nieuwe woning! Je zal eerst enkele jaren huurder zijn van je nieuwe stek, terwijl je reeds spaart voor de latere aankoop. We blijven nauw in contact en je kan bij ons terecht met al je vragen doorheen je HappyNest huur-en-kooptraject. Welkom in de buurt!

Wat betekent huur nu, koop later?

Stel: je hebt je droomwoning gevonden, maar stoot op een financieel tekort. HappyNest heeft het antwoord om toch jouw eigen woning te kunnen verwerven, onder vorm van haar 'huur nu, koop later' formule.

Met het 'huur nu, koop later' concept van HappyNest huur je eerst je woning, alvorens je deze aankoopt in een later stadium.

Je huurt de woning of het appartement aan een marktconforme prijs. Na vijf of zes jaar, aan jou de keuze, kan je de woning kopen tegen een vooraf afgesproken prijs. De helft van jouw betaalde huurgeld van de afgelopen vier jaren, wordt bovendien in mindering gebracht van de aankoopprijs.

Beslis je toch om niet aan te kopen? Geen probleem. De optie is volledig vrijblijvend, en draagt geen meerkost. Je kan de woning verder blijven huren, of je kan beslissen om te verhuizen.

HappyNest wordt mogelijk gemaakt door:

MatexiBNP Paribas