Investeren in vastgoed

Investeren in nieuwbouw

Op zoek naar een investering die stabiel en inflatiebestendig is én die een mooi rendement oplevert? Uw beleggingsportefeuille aanvullen met het kopen en verkopen/verhuren van woningen is zonder twijfel een goede keuze. Via een vastgoedinvestering beschermt u uw vermogen namelijk tegen inflatie en kiest u bovendien voor een stabiel rendement. Investeren in vastgoed is dan ook een goed idee.

Op lange termijn is de waardevastheid een echte troef. Door uw beleggingsportefeuille aan te vullen met vastgoed, haalt u niet alleen rendement uit de huurinkomsten, maar ook uit de meerwaarde als u het vastgoed verkoopt. Met Matexi Invest kiest u uit een waaier aan nieuwbouwappartementen en -woningen op zorgvuldig uitgekozen toplocaties in België met hoog verhuurpotentieel.

Populair bij investeerders:

Luik Paradis Express

  • Perfect geïntegreerd buurtproject op een toplocatie in Luik 
  • Paradis Express als economisch centrum: omliggende kantoren nu al volledig verhuurd  
  • Gunstige huurmarkt gezien de centrale locatie & verhuurde kantoren 

De laatste vastgoedupdates en investeringsopportuniteiten in uw mailbox?

Onze bouwstenen, uw succesvolle investering

75 jaar ervaring

Glashelder

Matexi is expert in binnenstedelijke reconversieprojecten.

Locatie optimalisatie

Laagdrempelig

Ontwikkelingen in de kernen van steden, dicht bij voorzieningen en het openbaar vervoer.

Energieconformiteit = prioriteit

Snel Verhuurd

Energiezuinige nieuwbouwpanden scoren beter op de verhuurmarkt dan oudere gebouwen.

Persoonlijke begeleiding

Wat Huurder Wil

Advies op ùw maat. Let’s talk!

De bouwkwaliteit, faciliteiten en locatie waren voor mij doorslaggevend. 4 Fonteinen voldeed perfect aan die eisen. In minder dan 2 weken waren mijn 2 appartementen verhuurd.


investeren-matexi-vilvoorde

Hoe rendabel is investeren in vastgoed?

Market Economist Roel Helgers deelt graag zijn expertise!

We zien dat meer en meer Belgen kiezen voor vastgoed. Niet onlogisch: De vastgoedprijzen in ons land zijn de laatste 5 jaar ongeveer met 3,5% per jaar gestegen. Dat betekent dat je niet alleen rendement haalt uit je huurinkomsten, maar dat je ook nog eens op je investering verdient wanneer je je huis of appartement na enkele jaren weer verkoopt.

Wie slim inspeelt op die demografische evolutie en oog heeft voor duurzame, energiezuinige nieuwbouw neemt voorsprong op andere investeerders.”

Portret van Roel Helgers

Veel gestelde vragen over investeren in vastgoed:

Wat zijn de fiscale voordelen van beleggen in vastgoed?

Het grootste voordeel vind je terug in je belastingen. Je bent enkel belast op het geïndexeerde kadastraal inkomen van je pand en niet op de eventuele huuropbrengsten. Er is ook een kostenaftrek, interestaftrek (van je lening) en een bijkomstige investeringsaftrek.

Hoe bereken ik mijn vastgoed rendement?

Drie belangrijke factoren bepalen het rendement van vastgoed zijn: Het bedrag van de huur, de potentiële meerwaarde in de toekomsten je eigen inbreng.

Het bruto rendement berekenen van vastgoed doe je snel door de huurprijs te vermenigvuldigen met twaalf, en dan te delen door de aankoopprijs. Bij het netto rendement hou je rekening met alle bijkomende kosten.

Hoe investeren voor verhuur?

Een extra inkomen boven op je maandelijks loon. Eentje dat aansluit bij het te betalen leenbedrag. Dat zijn de grote voordelen van verhuur. Een belangrijk aspect om in vraag te stellen is: heb je tijd en zin om zelf in te staan voor het beheer en verhuur van je investeringspand? En kies vooral geen te groot pand. De locatie en aan welke doelgroep je wil verhuren, speelt een belangrijke rol bij je zoektocht. Lees meer...

Investeren met een beperkt budget in vastgoed, lukt dat?

Tuurlijk, ook met een eerder beperkt budget kan je een eigendom aankopen en op die manier je verzekeren van een mooie investering. Ben je aan het voorbereiden op een eerste, (beperkte) investering? Houd dan deze vuistregels zeker in het achterhoofd. Rekening houden met de quotiteit is van groot belang. Quotiteit is de verhouding tussen het geleende bedrag en de waarde van het huis of appartement. Het hefboomeffect, waarbij de meerwaarde die je realiseert hoger ligt dan wanneer je alles met je eigen middelen zou financieren. Als verhuren een optie is. Probeer het huurgeld te laten aansluiten bij het geleende bedrag, zo betaalt de lening zichzelf af. 

Waarin investeer ik het beste? Een renovatiewoning of sleutel-op-de-deur-woning / nieuwbouw?

Veel investeerders verkiezen een nieuwbouwwoning of - appartement. De voordelen liggen voor de hand: je bouwt een zekerheid in van pakweg 15 jaar geen rekening te moeten houden met onverwachte kosten. De bescherming door de tienjarige aansprakelijkheid van de aannemer speelt hier een groot voordeel in. Bij oudere gebouwen moet je extra investeren in de renovatie. Deze kosten zijn vaak hoger dan verwacht. Ben je vrij handig of heb je goede connecties? Al deze zaken helpen je veel in deze keuze. Anderzijds kan de aankoopprijs van de renovatiewoning wat lager liggen in verhouding tot een sleutel-op-de-deur-woning.

Haal het maximale uit uw investering, met minimale kopzorgen voor uzelf.

Uw eigendom volledig huurklaar

Wij werken uw appartement of woning tot in de puntjes af en maken het in één klap verhuurklaar indien gewenst: van schilderwerken tot verlichting en gordijnen. Op die manier kan u uw investering zo snel mogelijk laten renderen. 

leefruimte-appartement-rentmeester

Rentmeesterschap

Wilt u echt volledig ontzorgd worden? Wij helpen u zorgeloos uw vastgoed te verhuren, vanaf de eerste dag. Geef het beheer van uw eigendom(men) uit handen aan een rentmeester.

Onze preferred partner zorgt voor alles: technisch, administratief, financieel en juridisch. Zo hoeft u niet wakker te liggen van het correct indexeren van de huurprijs, opvolging van betalingen, ... Neem contact op voor meer informatie hoe wij u hierin kunnen ondersteunen.

Voorgevel rijwoningen