Verhalen uit de buurt

Betoverende Kerstvakantie: Activiteitentips in Belgische steden

11 december 2023

De kerstvakantie is de perfecte tijd om te genieten van de warmte van de feestdagen en leuke activiteiten te ontdekken. Hier zijn enkele betoverende activiteitentips in verschillende Belgische steden:

Kersttips in Oost- & West-Vlaanderen

Sint-Niklaas: Magische Momenten in de Kersttop 10

Sint-Niklaas verwelkomt je met een Top 10 Kerstvakantie, vol met betoverende evenementen. Ontdek gezellige kerstmarkten, sfeervolle wandelingen en meer. Mis vooral de Santa Walk niet, een unieke kans om met de kerstman op pad te gaan.

Gent: Winterwonder in de Stad

Gent transformeert in een winterwonderland tijdens de kerstvakantie. Verken de stad met het Winterwonderkasteel, een betoverende mix van licht, muziek en plezier voor jong en oud.

Kortrijk: Feestelijke Vuurwerk en Winterse Magie

Kortrijk verwelkomt de kerst met het evenement Winter in Kortrijk. Geniet van feestelijk vuurwerk en betoverende lichtinstallaties tijdens Feux d'Hiver.

Aalst: Winterweekend vol Plezier

Aalst viert het Winterweekend, een festijn met sfeervolle markten en gezellige activiteiten. Ontdek de charme van de stad tijdens de kerstperiode.

Ontdek extra buurthotspots in Sint-Niklaas, Gent, Kortrijk & Aalst.

Kersttips in Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg

Antwerpen: Winterse Magie in de Stad

Antwerpen straalt tijdens de kerstperiode met Winter in Antwerpen 2023. Ontdek sfeervolle markten, schaatsplezier en meer in het hart van de stad.

Vilvoorde: Familievreugde in de Winter

Vilvoorde brengt gezelligheid tijdens Winters Vilvoorde en Family Vibes. Ervaar de winterse magie met het hele gezin, omringd door festiviteiten en vrolijkheid.

Genk: Winterse Betovering in de Natuur

Genk nodigt je uit voor Wintermagie in Genk, een evenement vol betovering in de natuur. Ontdek het programma van Winter Wonderland en geniet van de magie van het seizoen.

Hasselt: Culinaire Verwennerij en Avondspektakel

Ontdek de Hasseltse Winterwarmer, een warme drank met jenever als hoofdingrediënt. Iedere deelnemende horecazaak hanteert zij neigen unieke recept. Ervaar daarnaast ook het avondspektakel Papageno of ga je kerstinkopen doen in Quartier Bleu. Je kan er je geschenkjes duurzaam laten inpakken en genieten van de twinkelende kerstlichtjes.

Ontdek nog meer geweldige buurthotspots in Antwerpen, Vilvoorde, Genk en Hasselt.

Kersttips in Luik, Brussel & Waals-Brabant

Luik: Village de Noël Magic

Bezoek het betoverende Village de Noël in Luik voor een kerstmarkt vol magie. Ontdek sfeervolle kraampjes, proef heerlijke lekkernijen en geniet van de feestelijke ambiance.

Ukkel: Verlichting in de Stad

Ukkel schittert tijdens de kerstperiode met het Lichtfeest. Laat je betoveren door de prachtige verlichting en de feestelijke sfeer die de stad doordringt.

Elsene: Brusselse winterpret

Elsene geniet mee van de winterpret-activiteiten in Brussel. Je ontdekt tal van leuke plekjes en activiteiten in onze hoofdstad en waant je in een echt winter wonderland.

Waver: Muzikale en Sportieve Feestelijkheden

Waver biedt een gevarieerd programma met het Concert de Noël de l'Académie de Wavre en de Jogging d'Hiver 2023. Geniet van kerstmuziek en sportieve uitdagingen in deze bruisende stad.

Ontdek meer bruisende buurthotspots in Luik, Ukkel, Elsene en Waver.

 

Ook wonen in een stad waar veel te beleven valt?

Ontdek onze levendige woonbuurten

Zoek je nieuwe buurt

Share: