Verhalen uit de buurt

Ontdek de beste herfstactiviteiten in België

27 oktober 2023

De herfstvakantie is een perfecte tijd om eropuit te trekken en te genieten van de prachtige herfstkleuren en leuke activiteiten. Of je nu van kunst, natuur, winkelen of avontuur houdt, we hebben een lijst samengesteld van enkele geweldige herfstvakantiebestemmingen in België. 

Kortrijk - Boekenparadijs bij Boektopia 

Kortrijk staat bekend om zijn bloeiende boekencultuur en Boektopia is de plek om deze liefde voor boeken te omarmen. Bezoek deze boekhandel voor een brede selectie aan boeken en literaire schatten. Ideaal om een nieuw herfstboek te vinden. 

Lees meer over de hotspots in Kortrijk.

Gent - Bezoek Filem'King Gent 

Gent is een stad vol kunst en cultuur. Bezoek Filem'King Gent voor geweldige filmervaringen, evenementen en vertoningen. Perfect voor een gezellige herfstavond in de stad. 

Lees meer over de hotspots in Gent.

Sint-Niklaas - Herfstplezier met Kinderen 

Voor gezinnen is Sint-Niklaas een geweldige bestemming. Er zijn tal van kindvriendelijke activiteiten, zoals herfstwandelingen en creatieve workshops, om van de herfstvakantie een onvergetelijke ervaring te maken. Ontdek alle activiteiten hier.

Lees meer over de hotspots in Sint-Niklaas.

Aalst - Instagram en TikTok Tour 

Wil je je social media-game opfleuren? Doe mee aan de Route 9300 Instagram en TikTok Tour in Aalst. Bezoek 12 prachtige locaties en deel je herfstavonturen met je volgers. 

Lees meer over de hotspots in Aalst.

Antwerpen - De Grote Schijn 

Antwerpen komt tot leven met De Grote Schijn. Dit betoverende licht- en klankspel in het Rivierenhof is een must-see evenement voor de herfstvakantie. Laat je verleiden door de magie van het seizoen. 

Lees meer over de hotspots in Antwerpen.

 

Genk – Vurige Vijvers 

Geniet van een betoverende ervaring bij de Vurige Vijvers. Bewonder de magische en feeërieke licht- en vuurinstallaties in het Molenvijverpark, vlak aan Genk Bosart. Een onvergetelijk evenement voor jong en oud. 

Lees meer over de hotspots in Genk.

Hasselt - Modemuseum voor Gezinnen 

Het Modemuseum Hasselt biedt speciale gezinsactiviteiten. Ontdek de wereld van mode en ontwerp samen met je kinderen. Een educatieve en leuke herfstervaring. 

Op zaterdag 4 november komt de Sint aan in de Kanaalkom van het door Matexi ontwikkelde Quartier Bleu. Zondag 5 november is het opnieuw koopzondag in deze parel van Hasselt. Alle info vind je op QuartierBleu.be.

 

Vilvoorde - Lokale Evenementen en Activiteiten 

Voor lokale evenementen en activiteiten in Vilvoorde kun je de evenementenkalender raadplegen. Er is altijd iets te doen in deze bruisende stad. 

Lees meer over de hotspots in Vilvoorde.

 

Luik - Bezoek de Foire de Liège 

De Foire de Liège is een jaarlijks evenement dat een breed scala aan attracties, shows en tentoonstellingen biedt. De perfecte plek voor wat herfstplezier. 

Lees meer over de hotspots in Luik.

 

Ukkel - Aventure Parc 

In Aventure Parc in Ukkel kun je avontuurlijke en outdooractiviteiten beleven, perfect voor de herfst. Klimmen, tokkelen en nog veel meer wachten op avonturiers. 

Lees meer over de hotspots in Ukkel.

 

Waver - Halloween in Walibi 

Vier Halloween in stijl in Walibi in Waver. Geniet van enge attracties, spookhuizen en andere griezelige ervaringen tijdens de herfstvakantie. 

Lees meer over de hotspots in Waver.

 

Elsene - Kindermuseum Elsene 

Ontdek het Kindermuseum Elsene voor leuke en educatieve activiteiten voor kinderen. Een geweldige bestemming voor gezinnen in de herfst. 

Lees meer over de hotspots in Elsene.

 

Elk van deze steden biedt unieke herfstavonturen en activiteiten om van je herfstvakantie een onvergetelijke ervaring te maken. Of je nu kunst wilt ontdekken, in de natuur wilt wandelen, nieuwe boeken wilt lezen of gewoon wilt genieten van herfstfestiviteiten, er is voor elk wat wils. Veel plezier deze herfst! 🍂🍁🌰 

Share: