Collega's aan het woord

Projectontwikkelaar bij Matexi

19 oktober 2022

Het zijn de woorden van Nathan Bruneel, Junior Project Developer bij Matexi. Begin 2022 stapte hij in het Young Professional Program van Matexi, een uniek intern opleidingstraject om jonge professionals met een passie voor vastgoed alles over het métier te leren. Nathan is eigenlijk al vijf jaar aan boord, want na een stage bij Matexi in het kader van zijn Real Estate Bacheloropleiding startte hij als Sales Assistant.

Vertrekken vanuit de klant en zijn behoeften

“Dankzij Matexi leerde ik de wereld van buurtontwikkeling beter kennen”, begint hij zijn verhaal. “Als Sales Assistant kreeg ik snel goesting om door te groeien naar Project Developer. Want in die job ben je met de essentie bezig: het ontwerp en de creatie van buurten, de mogelijkheid om buurten op te waarderen.”

Nathan nam het initiatief om ’s avonds een Masteropleiding in Management te volgen. “Het was een pittige periode waarbij ik werk en studie combineerde. Ik ben dan ook dankbaar dat Matexi zich altijd flexibel heeft opgesteld. Zo had ik tijdens de examenperiodes de mogelijkheid om vrij te nemen. Dat ik vervolgens de kans kreeg om het Young Professional Program te volgen om mij verder te bekwamen in projectontwikkeling, was voor mij de kers op de taart.”

Als Sales Assistant had Nathan veel contact met (potentiële) klanten. “Ik leerde hun noden en wensen goed kennen. Die ervaring komt me nu extra van pas in mijn job als Project Developer. Want vastgoedontwikkeling draait om mensen. Bij het ontwerp van een buurt is het niet meer dan logisch om te vertrekken vanuit onze klant, zijn behoeften en zijn bezorgdheid rond energieverbruik en betaalbaarheid.”

“Momenteel doe ik o.a. prospectie van locaties die we mogelijks kunnen ontwikkelen”, gaat hij verder. “Ook daar stel ik me in de plaats van potentiële klanten: wat zijn de sterke en zwakke punten van de omgeving? Hoe kunnen we de buurt verbeteren voor de huidige en toekomstige bewoners? Hoe kunnen we met ons project de buurt duurzamer maken?”

We onderzoeken altijd hoe onze woonprojecten de buurt kunnen verbeteren voor de huidige en toekomstige bewoners

Steile leercurve dankzij ervaren collega’s

Matexi heeft verschillende regionale kantoren in heel België. De uitvalsbasis van Nathan is het kantoor in Fleurus, bij Charleroi. “Enerzijds is dichtbij huis werken handig. Anderzijds, als je in de regio woont waar je ook werkt, ken je die door en door, wat heel belangrijk is in onze job. Ook al is er nu de mogelijkheid om te telewerken, dankzij de lokale verankering van Matexi is er altijd wel een kantoor in de buurt.”

“Op het kantoor in Fleurus heb ik fijne collega’s, die me ondersteunen en waarvan ik veel kan leren. De 12 jonge Project Developers die het Young Professional Program volgen, vormen samen ook een leuke groep. Onder elkaar kunnen we ervaringen uit onze regio uitwisselen. Tijdens de trainingssessies komen we dan weer in contact met ervaren collega’s van over heel België, die hun jarenlange kennis en expertise rond buurtontwikkeling graag met ons delen. Tot slot ontmoet ik regelmatig collega’s en externe stakeholders om alle facetten van buurtontwikkeling ten gronde te leren kennen. Al die contacten en feedback maken dit opleidingstraject heel leerrijk en waardevol!”

Samen uitdagingen aangaan

Wat Nathan drijft in zijn job? “Als buurtontwikkelaar hebben we de verantwoordelijkheid om mee te werken aan een klimaatvriendelijke samenleving. Dankzij de slagkracht van Matexi kunnen we ook daadwerkelijk inzetten op o.a. verbetering van de biodiversiteit en watermanagement in buurten, op goed geïsoleerde en energiezuinige woningen, om zo tegemoet te komen aan de klimaatuitdagingen. Daarnaast hebben we de unieke positie om bij te dragen aan een positieve samenleving: door buurten te creëren die meerwaarde bieden voor bewoners en omwonenden. Dat hou ik elke dag voor ogen!”

Zin om mee buurten te ontwikkelen?

Check onze vacatures

Share: