Verhalen uit de buurt

Een frisse start in Kortrijk

7 december 2023

Vijftigers Stefan en Katelijn hebben elk hun watertjes doorzwommen. Twee jaar terug, op een moment dat ze het zelf het minst verwachtten, kwamen ze elkaar tegen. Het klikte stevig en al snel hakten ze de knoop door: ze wilden samen een frisse start op een nieuwe plek. 

Katelijn liet haar oog vallen op de nieuwe buurt van Matexi in de Schaapsdreef in Kortrijk. Na het bezichtigen van de kijkwoning en het bestuderen van de plannen was de aankoop van hun woning beklonken. Klaar voor een nieuw begin samen.

Katelijn heeft vier volwassen kinderen, Stefan heeft er twee. Allemaal sloegen ze intussen de vleugels uit en bouwen ze hun eigen leven uit. Katelijn en Stefan kwamen elkaar tegen en kochten na twee maand hun nieuwe stek. “Onze kinderen vonden dat heel snel. En we begrijpen dat wel. Maar als je eenmaal onze leeftijd bereikt, voel je heel snel of het klikt of niet,” vertelt Stefan. “Bij onze eerste ontmoeting leek het alsof we elkaar al jaren kenden,” vult Katelijn aan. 

Het winnende lot
Het koppel wist dat ze samen wilden wonen. Ze stonden dus voor de keuze: trekt hij bij haar in, of zij bij hem. Maar beide woningen droegen hun verhaal, hun geschiedenis mee. En dus besloten ze om samen een nieuwe stek te kopen. “Mijn echtgenote is gestorven tijdens de coronacrisis,” vertelt Stefan. “ze had me op het hart gedrukt om niet alleen te blijven. Dat ik Katelijn tegenkwam, beschouw ik als het winnende lot. Al heb ik ook de tijd genomen en hulp gezocht om het verlies een plaats te geven.”

Verliefd op de tuin
“We zochten vooral een woning die goed bereikbaar was en waar we geen verbouwwerk meer aan zouden hebben,” zegt Stefan. Katelijn focuste dan weer op de tuin: “Ik hou van groen en van buiten zijn als het mooi weer is. Ik vind het zalig om buiten te eten en buiten te leven.” Katelijn had de nieuwe buurt in de Schaapsdreef al een tijdje in het vizier en het koppel kreeg van Matexi de kans om er op een zaterdag enkele huizen te bekijken. “We kozen uiteindelijk een huis dat al gebouwd was. Ik was meteen verliefd op deze tuin en het zicht dat we vanuit het huis hebben,” vertelt ze. 

Stefan had eerst nog wat twijfels: “Ik wist niet of ik die geothermische warmtepomp wel kon vertrouwen. Gingen we wel voldoende warm water hebben? Maar we wonen hier nu twee jaar en ik ben heel tevreden over het comfort dat we ervaren. Lekker warm in de winter en koele vloeren in de zomer.” Het huis heeft geen aansluiting op de gasleiding, maar draait op een geothermische warmtepomp. Op het dak liggen zonnepanelen en er is een grote waterput om regenwater te recupereren voor wasmachine en toiletten. “Het ecologisch aspect is een groot pluspunt,” vinden ze allebei.

“Het huis draait volledig autonoom. We kunnen zelfs op onze gsm checken hoe de temperatuur is ingesteld.”

Met gerust hart vertrekken
Een tijd geleden reisden Stefan en Katelijn naar Madagaskar. Ze deden een beroep op holidaysitting, waarbij mensen in je huis wonen en op je huisdieren en kamerplanten passen. “Het koppel uit Wallonië was zo enthousiast over hun verblijf in ons huis dat ze volgende keer opnieuw komen homesitten,” lacht Katelijn. “We kunnen met een gerust hart vertrekken,” bevestigt Stefan: “Het huis draait volledig autonoom. We kunnen op onze gsm zelfs checken hoe de temperatuur is ingesteld.”

“Eigenlijk is de volledige aankoop en zorg na verkoop van ons huis bijzonder positief geweest,” blikt Katelijn terug. “Je weet op voorhand hoeveel het kost en weet heel duidelijk wat er inbegrepen is.” Stefan knikt: “Wat mij ook bevalt, is dat je een echte persoon aan de lijn krijgt als je naar Matexi belt. Iemand die zich ontfermt over je vraag en geen anoniem callcenter. De communicatie is altijd heel helder, duidelijk en oplossingsgericht.”

 

Share: