Verhalen uit de buurt

Single mama met twee zonen: woning gezocht en gevonden!

20 februari 2024

In de nieuwe Eksterlaerbuurt in Deurne waan je je in een gezellig dorp. Kleine straatjes met toffe huizen, afgewisseld met gras- en speelvelden. In de huizenrij waar Ann Derouck sinds juli 2023 woont met haar twee zoontjes, valt de speelse zigzagplaatsing van de voorgevels op. We stappen binnen in een praktische inkomhal en zitten in no time aan de ronde tafel met een dampende kop thee. Klaar voor het verhaal van Ann?

Ann is accountmanager bij een transportbedrijf. Ze volgt goederentransport op dat Europa binnenkomt en buitengaat. Of dat nu per schip, vrachtwagen of met vliegtuigen gebeurt. Aan haar home-office staan dan ook twee gigantische computerschermen van waaruit ze alles monitort en regelt.
Ann is tegelijk ook mama van twee jongens. Vier en zeven zijn ze. Na haar scheiding kon Ann de gezinswoning niet overkopen. Ze was dus op zoek naar een nieuwe woning.

Geen appartement, geen renovatiewerk

“Mijn oudste zoon wilde geen appartement en ik volgde hem daar wel in, maar dat maakte de zoektocht er niet gemakkelijker op,” vertelt ze. De papa van Ann gaf haar dan weer de raad om een woning te kopen waar geen renovatiewerk aan was. “Opnieuw een realistisch advies, want ik en renoveren, dat past niet samen,” lacht ze.
Maar de opdracht om een woning te vinden binnen haar budget, werd er niet makkelijker op.

Compact wonen, ruim gevoel

Dat fijne huis-zonder-renovatiewerk voor haar en de jongens vond ze uiteindelijk bij Matexi, in de Eksterlaerbuurt. “De woning lag net binnen mijn budget,” vertelt Ann. “Toen ik het kocht, in november 2022, stond het al in de ruwbouw. Ik mocht diezelfde week nog een badkamer gaan kiezen, de week nadien een vloer en een maand later de keuken.”

“We wonen hier heel graag. Het huis is met 100 m² bewoonbare oppervlakte best compact, maar het voelt net heel ruim,” zegt ze. “De jongens spelen veel meer buiten dan vroeger. Bij mooi weer schuiven we de grote ramen open en wordt de tuin een extra buitenkamer.”

Dat het een enorme rust geeft dat het huis gloednieuw en compleet afgewerkt is, vertelt Ann er nog bij. “Het energieverbruik is in een nieuwbouwwoning natuurlijk heel laag, met een warmtepomp en zonnepanelen. De losse eindjes en mankementjes die ik nog opmerkte, en die normaal zijn bij een nieuwbouw, loste Matexi op.

Blij met de buurt

Ook over de buurt heeft Ann alleen maar lof. “Elke keer als ik de straat inrij, word ik blij van alle huizen die bij elkaar passen. De kleuterschool is vlakbij, er is een lagere school in de buurt, we zitten hier goed.” En ook met de nieuwe buren klikt het: “Er wonen vooral jonge gezinnen, met af en toe een ouder koppel. We zijn hier allemaal rond dezelfde periode komen wonen, wat een band schept. In elke straat wordt er wel eens een drink of een buurtfeestje georganiseerd. Da’s toch superfijn!”

Bij het buitengaan vertelt Ann nog enthousiast dat ze met enkele overburen het plan heeft opgevat om geveltuintjes aan te vragen bij de stad. De goesting om deze toffe buurt nog groener en levendiger te maken, zit er duidelijk in.

Share: