Verhalen uit de buurt

"We vonden het huis dat we zochten!"

9 januari 2024

Michel en echtgenote Marilyn verhuisden in januari 2022 naar de nieuwe buurt Belle Vallée in Geldenaken. De streek kenden ze al, want ze hadden al op verschillende plekken in Waals-Brabant gewoond, maar een huis kopen bij een buurtontwikkelaar was nieuw voor het gepensioneerde koppel. Het bleek een erg positieve ervaring te zijn: "Het grote verschil is dat Matexi alles voor je regelt".

Vóór ze dit huis bij Matexi op plan kochten, hadden Michel en Marilyn samen al gebouwd. Michel: "Ik moet toegeven: ik ben dol op bouwen, er is echt een architect aan mij verloren gegaan! Ik werkte toen samen met verschillende aannemers en vaklui. Dit was dus voor ons de eerste keer dat we met een vastgoedontwikkelaar werkten. Een heel andere ervaring, want Matexi regelt alles en is ook je enige contactpunt. Maar mijn vorige bouwervaring heeft me toch ook bij dit project geholpen: ik kan een lastenboek lezen, de kwaliteit van de gebruikte materialen beoordelen en ga zo maar door. Bij ieder bouwproject maak je fouten die je de volgende keer gegarandeerd niet meer maakt."

"We waren meteen overtuigd van Matexi. Hun Sales Consultant heeft ons goed geïnformeerd en wist al onze vragen te beantwoorden. Ons bezoek aan de kijkwoning heeft ons uiteindelijk over de streep getrokken, aangezien we ons toen een mooi beeld konden vormen van hoe ons huis eruit zou gaan zien en welke materialen er gebruikt zouden worden. Dat is heel belangrijk als je je in zo'n financieel avontuur stort."

Een huis vlak bij winkels

"Je behoeften en criteria evolueren naarmate je ouder wordt", legt Michel uit. "Onze eerste woning was een klein huis dat we lieten bouwen toen we nog maar net getrouwd waren. Het tweede bouwden we toen ons gezin uitbreidde en ten slotte volgde er een derde, nog groter huis. Te groot eigenlijk voor ons tweetjes, toen de kinderen het huis hadden verlaten, en te moeilijk om te onderhouden. En dus begonnen we na te denken over een nieuw vastgoedproject."

Vooraleer ze een huis bij Matexi kozen, had het koppel overwogen om te verhuizen naar een appartement. Maar dat moest dan wel groot genoeg zijn om de kleinkinderen twee keer per week op te vangen en om bij gelegenheid de hele familie te kunnen ontvangen. De ontnuchtering volgde al snel: "Een groot appartement kost ongeveer evenveel of zelfs meer dan een huis. Daarom gooiden we het over een andere boeg. De huizen van Matexi in de buurt Belle Vallée hadden alles wat we zochten: niet te groot, want we wonen er het grootste deel van de tijd alleen in, maar toch groot genoeg als de hele familie op bezoek komt."

Nog een belangrijk criterium van Michel en Marilyn was de nabijheid tot winkels: "Hier wonen we vlak bij het centrum van Geldenaken: we kunnen te voet naar de markt, de apotheek, de supermarkt... En toch is alles ook gemakkelijk bereikbaar met de auto. Praktisch voor de familie en als we eens een uitstapje ondernemen."

Een gezellige, groene buurt

Vandaag genieten Michel en Marilyn volop van hun nieuwe buurt en hun huis vol lichtinval: "We wonen in een zuidgerichte, halfopen bebouwing en krijgen dus de hele dag zon. En met de nieuwe isolatienormen ligt ons energieverbruik erg laag."

De tuin is perfect voor het koppel. Een tuin met veel onderhoud wilden ze niet meer. "Ons tuintje nu is veel kleiner dan vroeger, maar groot genoeg voor ons. Wie heeft er in een buurt zoals deze trouwens een grote tuin nodig? Matexi zorgt voor een groene omgeving rond de huizen, met een kleine boomgaard, wandelpaden, een speelplein... De buurt is een afgesloten geheel, waarbij de huizen allemaal in doodlopende straatjes staan, dus ideaal voor de kinderen om zorgeloos op straat te spelen."

Michel is ook bijzonder te spreken over de diversiteit in de buurt: "Er wonen hier gezinnen van alle leeftijden, culturen en beroepen... We hebben een WhatsApp-groep om te communiceren en één keer per jaar organiseren we een barbecue voor de hele buurt. Als je gaat verhuizen, vraag je je natuurlijk altijd af hoe je nieuwe buren zullen meevallen. Deze gezelligheid was voor ons een aangename verrassing!"

 

Competente contactpersonen

"Tijdens de bouwwerken hadden we een vaste contactpersoon bij Matexi die ons op de hoogte hield van de voortgang op de werf en samen met ons geregeld de werf bezocht", vertelt Michel. "Ze begeleidde ons ook in al onze keuzes – want de afwerking konden we zelf kiezen. Veel begeleiding hadden we daar dankzij onze ervaring nu ook weer niet bij nodig, maar een keer of twee, drie vestigde onze contactpersoon toch onze aandacht op enkele zaken waaraan we zelf niet gedacht hadden."

"Wat mij bij Matexi vooral opviel, was dat we telkens opnieuw te maken kregen met bijzonder competente mensen die heel nauwkeurig op al mijn vragen konden antwoorden. Geloof mij: dat is niet overal het geval..."

Een vaste prijs is een vaste prijs

Nog iets wat Michel heel geruststellend vond, was de vaste prijs bij afsluiting van de verkoopsovereenkomst. Michel: "We ondertekenden de overeenkomst net voor de covidperiode, en ondanks de onophoudelijke prijsstijging van de bouwmaterialen is die prijs niet veranderd. De enige supplementen die ons werden aangerekend waren die die we zelf hadden gevraagd."

"Hetzelfde voor de planning: ondanks de moeilijkheden tijdens de covidperiode is de werf toch de hele tijd blijven doorgaan en werden de deadlines nageleefd. Ik was dus erg tevreden met de begeleiding en de reactiviteit bij Matexi – en ik ben toch behoorlijk veeleisend!"

Michel stak zijn tevredenheid dan ook niet onder stoelen of banken bij zijn familie en vrienden. En hij wist meteen ook anderen te overtuigen: "Mijn zoon is net naar een andere, gelijkaardige Matexi-buurt verhuisd, in Genappe. Ook hij is volkomen tevreden in de nieuwe buurt. Binnenkort komt er zelfs een kinderopvang! Eerst wilde hij een bestaande woning kopen, maar hij werd afgeschrikt door alle onvoorziene omstandigheden die kunnen opduiken bij een renovatieproject. Vaak betaal je dan evenveel als voor een nieuwbouwwoning, terwijl je energieprestatie minder is. Toen hij dus onze woning zag, heb ik hem Matexi aangeraden, en hij was meteen verkocht."

Ook geïnteresseerd in een woning in Belle Vallée in Geldenaken, of een andere Matexi-buurt? Surf dan snel naar onze website!

Vind jouw droomhuis hier

Share: