Matexi

Wonen of investeren aan de Belgische kust

7 april 2023

Met hun brede waaier aan activiteiten en troeven stralen onze badplaatsen bijzonder veel charme uit en geven ze je zin in een kort of, waarom niet, langer verblijf aan zee. 

Gezondheid, cultuur, natuur, sport, gastronomie: de trekpleisters van het leven aan de Belgische kust! 

Wonen aan de kust biedt heel wat voordelen: je kan genieten van de frisse zeelucht, prachtige uitzichten en magische zonsondergangen. Een boek lezen in de duinen, mediteren in het zand, genieten van het rustgevende geklots van de golven of het gekrijs van de zeemeeuwen. Verschillende onderzoeken toonden al meermaals de positieve invloed aan, zowel op onze fysieke als mentale gezondheid! En dat is niet alles: wonen aan de kust zorgt voor een emotioneel evenwicht, vermindert stress en bevordert je slaap. 

En als frisse zeelucht al zo goed is voor de gezondheid, doe er dan nog maar een schepje sport bovenop en je zal bruisen van energie en gemoedsrust. Geniet van een wandeling, fietstocht, ritje met de gocart of op rolschaatsen langs de zeedijk. Of ga je liever wat wandelen, lopen of strandzeilen op het strand? 

Wat het weer ook mag zijn, want laten we eerlijk zijn, daar moet je in België soms geluk mee hebben, je vindt aan de kust altijd wel iets wat je kan doen: shoppen, natuurgebieden bezoeken, aan watersport doen of wat cultuur opsnuiven. Er is voor elk wat wils. 

De Belgische kust is een perfecte mengelmoes van de dynamiek die zo eigen is aan badplaatsen, boordevol culturele trekpleisters, culinaire hoogstandjes en boetiekjes van topkwaliteit, en de rust van het leven aan het strand. Verblijven aan onze Belgische kust, dat is vakantie vlak bij huis.

Woonmogelijkheden aan de Noordzee:

1. Door de gezondheidscrisis in 2020 konden Belgen niet naar het buitenland op vakantie. Daardoor zagen we een enorme opleving van de interesse voor tweede verblijven aan de Noordzee. Als eigenaar van vastgoed aan de Belgische kust krijg je een grote waaier aan investeringsmogelijkheden voorgeschoteld. 

2. Je kan er gedurende het hele jaar wonen om van deze heel andere levensstijl te genieten dankzij de troeven van het regio, of je kan er een tweede verblijf kopen om af en toe te genieten van een welverdiende pauze en de frisse zeelucht. 

3. Maar deze aankoop kan voor jou ook een echte investering betekenen. Belgen zijn massaal op zoek naar een ontspannend, maar ook makkelijk bereikbaar vakantieoord. Als je wil investeren in een accommodatie aan de zee, zal je geen moeite hebben om winst te maken als je je vakantieverblijf verhuurt.

Krijg je zin om een thuis te vinden aan de zee?

Matexi stelt je twee projecten voor die ideaal gelegen zijn:

Gloednieuwe appartementen in Blankenberge. 
Deze energie-efficiënte appartementen, in een prachtige groene omgeving en vlak bij de tram en het strand, bieden je een aangename en moderne leefomgeving. De appartementen zijn verdeeld over vijf gebouwen die gekenmerkt worden door een bouwstijl van hoge kwaliteit. De gebouwen staan rond een private binnentuin waar de bewoners samen van kunnen genieten. 

appartement exterieur

Residentiële nieuwbouwwoningen in Middelkerke.  
Welk huis je ook kiest, op deze locatie ben je zeker van een duurzame, energiezuinige woning met veel ruimte en wooncomfort. 
De woningen liggen in een autoluwe woonbuurt, naast een nieuwe groene zone en slechts op een kilometer van het strand en de gezellige zeedijk vol leuke winkels, restaurants en beach bars. Alle dagelijkse voorzieningen zijn vlakbij. 

voorgevel huis exterieur

Sommige kopers kiezen ervoor om de nieuwe woning te verhuren terwijl ze hun lening afbetalen. Anderen gebruiken ze liever als een extra inkomen op lange termijn. Vergeet niet dat de vastgoedprijzen aan de kust blijven stijgen en dat nu investeren een interessant vooruitzicht biedt om binnen enkele jaren de woning met een mooie meerwaarde te verkopen. 

Share: