Matexi

“Toekomstgericht denken en handelen. Dat hebben Vaillant en Matexi gemeen”

29 november 2022

We spreken met Daniel Vankerkhoven, Sales Manager Projecten bij Vaillant, fabrikant van verwarmingssystemen. Hij vertelt hoe de samenwerking tussen Vaillant en buurtontwikkelaar Matexi voor iedereen een win betekent.

Wat houdt het partnerschap tussen Vaillant en Matexi in?

Wij zijn producent van kwalitatieve, duurzame en milieuvriendelijke oplossingen voor verwarming, koeling en warm water. Voor de plaatsing werken we samen met een netwerk van installateurs, maar dat betekent niet dat we geen partnerships kunnen aangaan. Matexi bepaalt als grootste buurtontwikkelaar in België met welke merken ze in zee willen gaan. En voor verwarming, koeling en warm water kiezen zij onder andere voor Vaillant.

Het feit dat Vaillant als Duits familiebedrijf eigen ontwikkelingen met eigen patenten in eigen productie maakt, zorgt ervoor dat wij topkwaliteit leveren. In die Duitse degelijkheid, gecombineerd met uitstekende service, vindt Matexi zich zeker terug.

Kwaliteit is inderdaad een gedeelde waarde. Zijn er nog gemeenschappelijke zaken?

Ja, minstens even belangrijk is het toekomstgericht kijken. Matexi zet in op duurzaamheid en klimaat, en werkt vandaag al met warmtepompen. Het feit dat Vaillant jaren terug resoluut de kaart van warmtepompen heeft getrokken, maakt dat wij intussen specialist zijn op vlak van hernieuwbare warmte-technologie. Onze technische knowhow en flexibiliteit is voor Matexi een enorme meerwaarde.

Daarnaast nodigt Matexi ons ook mee uit aan tafel, samen met andere partners die woningen slimmer maken. Hoe kunnen toestellen en hernieuwbare energie op elkaar inspelen? De technologie is uiteraard niet van Vaillant, maar wij kunnen wel van bij de start onze producten zo ontwikkelen dat de systemen optimaal met elkaar kunnen communiceren.

Matexi kiest partners die net als zij vooruit kijken en steeds streven naar de beste oplossing op economisch, ecologisch en technisch vlak.

We stimuleren elkaar om steeds slimmere en betere technologie in te zetten. En dat zorgt er dan weer voor dat de energiefactuur van bewoners van Matexi buurten laag blijft.

Op welke manier versterken Matexi en Vaillant elkaar?

Wij stimuleren elkaar in een continu streven naar toegankelijke, haalbare en duurzame hernieuwbare oplossingen. Beide bedrijven motiveren elkaar om steeds slimmere en betere technologieën in te zetten. We vinden elkaar daarin, verenigen onze knowhow en maken elkaar slim.

Vanuit Vaillant leiden we de medewerkers van Matexi op in al die nieuwe technieken. Maar ook andersom: wij leren veel over het constructieproces, over specifieke aspecten waar we nog beter rekening mee kunnen houden. Een win-win.

Vaillant biedt bovendien – en dat maakt ons wel uniek – een uitgebreide eigen dienst na verkoop. Onze fabriekstechniekers ondersteunen de werf: van de oplevering en opstart van de installaties tot onderhoud en herstelling nadien.

Hoe ervaart Vaillant de samenwerking met Matexi?

Dat gemeenschappelijke streven naar steeds slimmere en betere oplossingen op vlak van duurzaamheid is in een partnerschap natuurlijk heel inspirerend en motiverend.

Extra fijn is de variatie: bij elk woonproject zoeken we samen naar de ideale oplossing op maat van het project. Is dat collectieve technologie of individuele technologie? Gaat het om appartementen of een buurt met gezinswoningen? En welke technologieën kunnen we dan best toepassen?

En tot slot: worden de bewoners van Matexi-buurten er ook beter van?

Zeer zeker. De kwaliteit, de dienst na verkoop, de vooruitstrevende hernieuwbare technologie: dat zorgt ervoor dat de energiefactuur voor bewoners minimaal blijft.

Daarnaast vergroot de kennis bij het grote publiek over hernieuwbare technologieën veel sneller omdat een grote speler als Matexi daarop inzet.

Share: