Matexi

Stijgende bouwkosten, hebben ze invloed op mijn aangekochte woning?

13 juni 2022

De stijging van de energieprijzen heeft invloed op de materiaalkosten. Ook op de bouwmaterialen. Deze stijgende grondstof- en energieprijzen zorgen voor heel wat onzekerheid. Wat betekent dit voor jou? Vertaalt de groei in kosten zich ook in een meerprijs van jouw (aangekochte) nieuwbouwwoning?

Medewerkers aan tafel met een klant

Stijging grondstof- en energieprijzen ongezien

Dat de prijzen voor de productie van bouwmaterialen fors gestegen zijn valt niet te ontkennen. De prijzen zijn de voorbije twaalf maanden met zo’n 20% gestegen. En de kost om een huis of appartement te bouwen nam toe met zo’n 10%.

De meerkosten van de grondstoffen worden doorgerekend van de fabrikant naar aannemers en ontwikkelaars. Ben je op zoek naar een nieuwe woning? En vraag je je af of de stijgende bouwkosten ook invloed hebben op jouw aangekocht appartement of huis? Terecht, want de prijsstijgingen zijn ongezien in de recente geschiedenis.

Eens een prijs werd afgesproken met een klant, zal die ongewijzigd blijven.
Olivier Lambrecht, CEO van Matexi
Werfingenieur en architect op een werf

De prijs is de prijs

Wees gerust, bij Matexi ben je als klant verzekerd bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. Bij de ondertekening van de compromis ken je de exacte prijs waarop jij akkoord geeft. Deze prijs is de prijs, een woord is een woord. Een bewuste keuze waarin we het verschil maken voor jou. Hoe beschermen we jou maximaal bij de aankoop van je nieuwbouwwoning? 
 
Olivier Lambrecht, CEO van Matexi, is duidelijk hierin: “Eens een prijs werd afgesproken met een klant, zal die ongewijzigd blijven. In ons model starten we namelijk eerst de bouw van het project alvorens we aan de verkoop beginnen”
“Matexi is een familiebedrijf met een lange geschiedenis, en een woord is een woord – die belofte gaat hier al meer dan 75 jaar mee,” Olivier Lambrecht, CEO. 
 

Maximale bescherming via Wet Breyne

Eerst en vooral ben je bij de aankoop van een nieuwbouwwoning beschermd door de Wet Breyne. Deze wet garandeert de koper uitgebreide bescherming, en dit via een contract met transparante info over de totaalprijs van de woning, de betalingsvoorwaarden, … Dit betekent dat je vooraf precies weet hoeveel je voor je woning uiteindelijk zal betalen. Anders dan bij een renovatie of wanneer je zelf bouwt, zijn er hier dus geen onvoorziene meerkosten. Mocht er zich, tegen de verwachtingen in, toch een probleem voordoen in je aangekochte woning, dan zijn wij als projectontwikkelaar nog tot tien jaar na oplevering aansprakelijk.

Lees hier welke factoren de kostprijs van je nieuwbouwwoning bepalen.

Miniatuurwoning met muntstukken
Werfingenieur op een site

Vaste prijsafspraken

Matexi werkt met vaste aannemers, hiermee maken we vaste prijsafspraken. Uiteraard worden de stijgende bouwkosten ook met hen besproken. Samen zorgen we ervoor dat deze meerkosten zich niet rechtstreeks vertalen naar jouw factuur.  Door de jarenlange samenwerking kunnen we deze garantie bieden. Dat is wederzijds vertrouwen.  

Concreet weet je dus vooraf perfect wat je betaalt voor je woning. Jouw prijsafspraken blijven ongewijzigd vanaf ondertekening van de compromis tot het ontvangen van je sleutel. Je hoeft dus niet wakker te liggen over torenhoge, onvoorziene extra kosten bij de aankoop van je nieuwe thuis. Zo heb jij de tijd om te genieten van de woning van je dromen, in een warme nieuwe buurt. 

Ook benieuwd naar onze woonbuurten? Neem gerust een kijkje op onze website voor ons aanbod in verkoop.

Gerelateerde artikels