6% BTW voor nieuwbouw

Het btw-tarief van 6% voor de afbraak en heropbouw van privéwoningen wordt vanaf 1 januari 2021 uitgebreid. Deze uitbreiding geldt tot en met 31 december 2023.  

Een aantal van onze woonbuurten komt in aanmerking voor dit verlaagd btw-tarief, indien jij als koper voldoet aan alle wettelijke voorwaarden zoals hierna kort samengevat:

  • Je koopt een Matexi-woning of appartement als natuurlijk persoon (niet via een vennootschap)
  • Dit wordt je enige en eigen privé-woonst gedurende minstens 5 jaar. Je bezit dus geen ander vastgoed, met uitzondering van een woning verkregen door een erfenis. Woon je op dit moment in een andere woning, dan kunnen we het verlaagde btw-tarief toepassen indien je de woning verkoopt uiterlijk 31 december van het kalenderjaar dat volgt op het jaar van de eerste ingebruikname van je nieuwe Matexi-woning of appartement.
  • De bewoonbare oppervlakte bedraagt maximaal 200 m² en dit blijft behouden voor minstens 5 jaar
  • Je zal nog een btw-verklaring moeten ondertekenen

 Binnen welke woonbuurten geniet je van het verlaagd btw-tarief ? Je herkent ze aan het “6%-label”.  Vraag meer info bij onze sales consultant, hij of zij licht toe welke woningen of appartementen voldoen aan de voorwaarden en bezorgt je de nodige details over het verlaagd tarief : 

Woning met indicatie van 6% BTW vermindering

Projecten die in aanmerking komen voor het verlaagde btw-tarief

Tienen Donysite

  • autoluwe en unieke woonbuurt in centrum Tienen
  • nieuwbouwwoningen en -appartementen, renovatieappartementen en karaktervolle lofts
3 woningen 7 appartementen