Genk Bosart

  • groene woonbuurt op een boogscheut van Genk centrum
  • moderne BEN-appartementen met 1, 2, 3 of 4 slpk.
  • centrale ligging nabij winkels, scholen en E314
  • schrijf je alvast in op de wachtlijst om niets te missen

schaapsdries 2, genk

Groen en stijlvol wonen vlak bij het centrum van de stad.

Op een boogscheut van het centrum van Genk ontspringt weldra de nieuwe woonbuurt Bosart. Het voormalig woonzorgcentrum Herfstvreugde wordt getransformeerd tot een uniek rust- en belevingsplek met ruimte voor wonen, ontspannen en veel natuur op een uitzonderlijke ligging. Alles wat je nodig hebt, is binnen wandel- of fietsafstand: welzijnscampus Portavida, scholencampus Bret-Gelieren, ziekenhuis Oost-Limburg, station en nog zo veel meer.

Genk Bosart telt 70 energiezuinige BEN- appartementen met 1, 2, 3 of 4 slaapkamers. Naast ruime terrassen, genieten alle appartementen van het uitmuntende groene zicht en optimale bezonning. Alle bewoners hebben toegang tot het collectief dakterras en de gemeenschappelijke tuin, waar je samen met je buren kan tuinieren.

In deze woonbuurt kiest Matexi voor het principe van geothermie. Geothermie is een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem. We maken dus geen gebruik meer van fossiele brandstoffen, wat niet alleen een aanzienlijke verbetering is voor het milieu, maar ook voor jouw maandelijkse energiekost. Daarnaast is Bosart ook uitgerust met zonnepanelen, elektrische laadpalen, wordt er aan waterrecuperatie gedaan en is er glasvezelkabel voorzien. 

Bosart valt onder de maatregel van het tijdelijke verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van de klassieke 21% voor nieuwbouw. Indien je als koper voldoet aan de voorwaarden* kan je dus tot 15% btw besparen! Het verlaagde tarief werd recent nog met één jaar verlengd via een overgangsmaatregel, maar eind 2024 is dit onherroepelijk voorbij. Wie dus nadenkt over een appartement in Bosart, schrijft zich beter nu in op de wachtlijst.

Naast de 70 woonunits zijn er op het gelijkvloers drie atelier of kantoorruimtes. Als buurtontwikkelaar mikken we hier op buurtversterkende initiatieven die waarde toevoegen voor de bewoners van Bosart, maar ook voor de buurtbewoners in de wijde omgeving. 

Is een appartement in Genk Bosart ook interessant als investering? Ja natuurlijk! Kies voor duurzaamheid én rendement met een investering in Genk Bosart. Meer weten over investeren in Bosart? Sluit je vrijblijvend aan bij Matexi Invest. 

Zie jij jezelf en je gezin graag thuiskomen in Genk Bosart? Schrijf je dan hieronder in op de wachtlijst en ontdek als eerste jouw droomappartement.

 

* Lees hier de voorwaarden

Schrijf je in op de wachtlijst en we houden je op de hoogte!

Laat hieronder je gegevens achter en we brengen je als eerste op de hoogte!

Ontdek de buurt

Genk, wereldstad

Genk is een ambitieuze, gastvrije en bruisende stad waar altijd iets te beleven valt. Deze plek is in volle groei en dat voel je meteen. Het centrum is buitengewoon uitnodigend, de inwoners zijn er hartelijk en de natuur rondom is prachtig. Shoppen kan rondom het stadsplein en in de drie shoppingcentra. Activiteiten zoals het gratis festival ‘Genk on stage’ zijn heerlijk om bij te wonen. Iets verder van het centrum liggen de hippe en culturele hotspots Thor park en C-mine.

Puur natuur

Ravotten in het bos, een rustgevende wandeling maken of een mooie fietsroute rijden? Dit kan allemaal in deze unieke woonbuurt. Je woont immers slechts op 100 m van het stadspark en 500 m van het Domein Kattevennen. De bomen op de verkaveling zullen zo veel mogelijk behouden blijven om het groene karakter van de buurt extra in de verf te zetten. Daarnaast zullen we ook veel aandacht besteden aan de biodiversiteit door de aanleg van het groendak, het ophangen van nestkastjes, het voorzien van insectenhotels en zaaien van bloemen in de groenzone.

Bereikbaar wonen

Door de zeer goede ligging van Bosart, heb je praktisch gezien geen auto nodig. Alles is op wandel- of fietsafstand bereikbaar. Liever met het openbaar vervoer? Vanuit het station brengt een trein je rechtstreeks naar Hasselt, Leuven, Brussel en in het weekend naar Brugge en de kust. Daarbij bevindt Genk zich op een knooppunt van buslijnen vanuit Hasselt en Maastricht. Heb je toch de auto nodig? Dan kan je gebruik maken van een deelwagen.

×

Bekijk de buurt

Hoe verloopt een woning kopen bij Matexi?

Je maakt een keuze

Je woning keuze is gemaakt. Contacteer onze verkoper telefonisch en neem een optie op de woning van je voorkeur. Onze verkoper neemt in detail het aankoopproces en de vervolgstappen met jou door.

We leren elkaar beter kennen

Tijdens een persoonlijk gesprek vertelt de verkoper meer over de woonbuurt, de verschillende woningen/appartementen en de werkwijze van Matexi. De mogelijkheden op jouw maat worden ook besproken. Stel je vragen, geef aan op welk termijn je een nieuwe woning zoekt en waar deze aan moet voldoen. De verkoper informeert je over alle details. Vaak vindt dit gesprek plaats in de kijkwoning en heb je meteen de mogelijkheid om deze uitgebreid te bekijken.

We maken kennis

Nieuwsgierig? Nog vragen of bezoek je graag eens de kijkwoning? Contacteer vrijblijvend onze verkoper, hij/zij staat je met plezier te woord.

We willen er samen voor gaan

Je beslist en bevestigt de optie. De verkoper maakt het aankoopcontract op en jullie plannen een afspraak voor de ondertekening van het compromis.

Welkom in de buurt!

Het compromis werd ondertekend. Proficiat met je nieuwe woning! Je maakt kennis met je persoonlijke klantenbegeleider die je van A tot Z begeleidt bij de verschillende keuzes om van je woning een thuis te maken. De klantenbegeleider brengt je in contact met leveranciers voor de keuze van je vloerbekleding, keuken, badkamer en meer. Je volgt alles op de voet dankzij het persoonlijke overzicht in ons klantenportaal. Welkom in de buurt!