Aalst Pier Kornel

 • appartementen met terras rond een grote binnentuin
 • erkende assistentiewoningen met 1-2 slpk
 • veilige en autoluwe woonbuurt voor jong en oud, vlak bij het centrum
 • Pier Kornel komt in aanmerking voor het verlaagd btw-tarief! Bekijk hier de voorwaarden.

Pierre Corneliskaai 28, Aalst

Contacteer ons

Van textielfabriek tot bruisende woonbuurt

Aan de oever van de Dender groeit en bloeit de nieuwe woonbuurt Pier Kornel. Ontwikkelaars Revive en Matexi bundelen hun krachten om een voormalig industrieterrein om te vormen tot een plek waar het prettig wonen is voor jong en oud. Aan het water en op een boogscheut van het centrum van Aalst ontdek je dit totaalconcept met een mix aan wooneenheden. Van gezinswoningen en appartementen tot assistentiewoningen. Er is voor ieder wat wils. En daar stopt het dan ook niet ... Een collectieve tuin, winkels, gemeenschapsvoorzieningen en zelfs een brasserie, aan alles werd gedacht.

Pier Kornel komt in aanmerking voor het verlaagd btw-tarief. Dat is nieuwbouw aan 6% btw ipv 21%!
Vraag meer info bij de sales consultant en bekijk de voorwaarden

De Weverij: appartementen

‘De Weverij’ is een plaats waar we het onderste uit de kan halen om het voor iedereen tot een thuis te maken. Zo worden de appartementen opgetrokken rond een grote collectieve tuin die voor een oase van rust zorgt. De meeste appartementen worden gelinkt aan de binnentuin: een mooi, groen uitzicht om bij weg te dromen. Het is zelfs zoveel meer: het is een aangename ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Verder werd er ook aan een duurzame toekomst gedacht: een collectief verwarmingssysteem op gas, een zonneboiler en de aanleg van groendaken met een hoog waterbergend vermogen. Het zijn slechts enkele van de vele initiatieven.
Nog een leuk weetje om mee te geven: de naam ‘De Weverij’ is ontstaan als knipoog naar het verleden van de site waar voorheen een textielfabriek stond. Oplevering wordt voorzien eind 2022.

Assistentiewoningen

Pier Kornel biedt ook assistentiewoningen, die erkend zijn door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Deze appartementen worden een echte thuis, om zorgeloos zelfstandig en onafhankelijk te wonen in een veilige en centrale omgeving. Levenskwaliteit staat er centraal!  

We bieden woningen aan met 1 of 2 slaapkamers. Elke thuis geniet van veel lichtinval en heeft een ruim en goed georiënteerd privéterras dat uitkijkt op de binnentuin of op de publieke groenruimtes. Alle woningen zijn uitgerust met moderne toestellen en technieken, die voldoen aan de huidige én toekomstige behoeften van de bewoners. Via discrete noodknoppen in de leefruimte, slaapkamer, badkamer en het toilet, is er 24 uur op 24 hulp beschikbaar.

Brochure aanvragen
MIGUEL 'T KINDT
Sales Consultant T 053 28 07 03
Contacteer ons
Kijkdag: Plan je bezoek

Welke woning verkies je?

Assistentiewoningen

vanaf € 208.600
 • met 1 of 2 slpk
 • zorg op maat voor jong en oud
 • snel verhuizen kan!
bekijk aanbod

De Weverij – Appartementen

vanaf € 195.500
 • met 1 tot 4 slpk
 • rond collectieve binnentuin
bekijk aanbod

De Weverij – Penthouses

vanaf € 203.000
 • met 1 tot 3 slpk
 • rond collectieve binnentuin
bekijk aanbod

Ontdek het aanbod

Ontdek het aanbod

  Klik op het plan om de loten te bekijken

  ×


   Hoe verloopt een woning kopen bij Matexi?

   1. We maken kennis

    Nieuwsgierig? Nog vragen of bezoek je graag eens de kijkwoning? Contacteer vrijblijvend onze verkoper, hij/zij staat je met plezier te woord.

   Kom onze woonbuurten bezoeken

   Woning virtueel bezoeken

   'Het is fantastisch wonen in Pier Kornel'

   We ontmoeten Johan, advocaat en bewoner in Pier Kornel, de nieuwe buurt aan de Dender waar vroeger de Tupperwarefabriek stond. Johan was zo enthousiast over dit hedendaagse project dat hij het compromis voor een woning met 4 slaapkamers in 1 week tijd ondertekende. Sinds juli 2017 woont hij met zijn 3 kinderen in zijn energiezuinige, strakke en ruime gezinswoning.

   Lees meer

   Ik heb mijn abonnement op de krant opgezegd; ik ga liever elke dag naar het winkeltje om de hoek. Zalig!
   Johan, advocaat en bewoner in Pier Kornel

   Gerelateerde artikels