Aalst Pier Kornel

 • woningen en appartementen rond een grote binnentuin
 • met private tuin of terras 
 • erkende assistentiewoningen met 1-2 slpk
 • veilige en autoluwe woonbuurt voor jong en oud, vlak bij het centrum
 • De Weverij komt in aanmerking voor het verlaagd btw-tarief! Bekijk hier de voorwaarden.

Pierre Corneliskaai 28, Aalst

Contacteer ons

Van textielfabriek tot bruisende woonbuurt

Aan de oever van de Dender groeit en bloeit de nieuwe woonbuurt Pier Kornel. Ontwikkelaars Revive en Matexi bundelden hun krachten om een voormalig industrieterrein om te vormen tot een plek waar het prettig wonen is voor jong en oud. Aan het water en op een boogscheut van het centrum van Aalst ontdek je dit totaalconcept met een mix aan wooneenheden. Van gezinswoningen en appartementen tot assistentiewoningen. Er is voor ieder wat wils. En daar stopt het dan ook niet ... Een collectieve tuin, winkels, gemeenschapsvoorzieningen en zelfs een brasserie, aan alles werd gedacht.

Woningen en appartementen (‘De Weverij’)

‘De Weverij’ is een plaats waar we het onderste uit de kan halen om het voor iedereen tot een thuis te maken. Zo worden de woningen en appartementen opgetrokken rond een grote collectieve tuin die voor een oase van rust zorgt. Deze tuin vormt het verlengde van de private tuin of het terras dat zich aan de woning bevindt. Dit is vandaag de dag een uniek concept. Ook de meeste appartementen worden gelinkt aan de binnentuin: een mooi, groen uitzicht om bij weg te dromen. Het is zelfs zoveel meer: het is een aangename ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Verder werd er ook aan een duurzame toekomst gedacht: een collectief verwarmingssysteem op gas, een zonneboiler en de aanleg van groendaken met een hoog waterbergend vermogen. Het zijn slechts enkele van de vele initiatieven.
Nog een leuk weetje om mee te geven: de naam ‘De Weverij’ is ontstaan als knipoog naar het verleden van de site waar voorheen een textielfabriek stond. De werken zijn gestart in mei 2020, oplevering wordt voorzien eind 2022. 

De Weverij komt in aanmerking voor het verlaagd btw-tarief.
Vraag meer info bij de sales consultant en bekijk de voorwaarden

Assistentiewoningen

Pier Kornel biedt ook assistentiewoningen, die erkend zijn door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Deze appartementen worden een echte thuis, om zorgeloos zelfstandig en onafhankelijk te wonen in een veilige en centrale omgeving. Levenskwaliteit staat er centraal!  

We bieden woningen aan met 1 of 2 slaapkamers. Elke thuis geniet van veel lichtinval en heeft een ruim en goed georiënteerd privéterras dat uitkijkt op de binnentuin of op de publieke groenruimtes. Alle woningen zijn uitgerust met moderne toestellen en technieken, die voldoen aan de huidige én toekomstige behoeften van de bewoners. Via discrete noodknoppen in de leefruimte, slaapkamer, badkamer en het toilet, is er 24 uur op 24 hulp beschikbaar.

Brochure aanvragen
MIGUEL 'T KINDT
Sales Consultant T 053 28 07 03
Contacteer ons
Kijkdag: Plan je bezoek

Ontdek het aanbod

  Klik op het plan om de loten te bekijken

  ×


   * Prijs excl. kosten omvat de prijs voor de grond, infrastructuur, constructie volgens lastenboek en plannen inclusief architect, epb-verslaggeving en veiligheidscoördinatie, maar exclusief taksen en kosten. In geval van bouwgrond: grond exclusief kosten. Deze prijzen zijn indicatief en gelden niet als aanbod. Ze zijn niet bindend en te allen tijde onderhevig aan wijziging.

   Gerelateerde artikels