Aalst Pier Kornel

 • woningen en appartementen rond een grote binnentuin
 • erkende assistentiewoningen met 1-2 slpk
 • veilige en autoluwe woonbuurt voor jong en oud
 • vlak bij het stadscentrum

Pierre Corneliskaai 28, Aalst

Contacteer ons

Van textielfabriek tot bruisende woonbuurt

Aan de oever van de Dender groeit en bloeit de nieuwe woonbuurt Pier Kornel. Ontwikkelaars Revive en Matexi bundelden hun krachten om een voormalig industrieterrein om te vormen tot een plek waar het prettig wonen is voor jong en oud. Aan het water en op een boogscheut van het centrum van Aalst ontdek je dit totaalconcept met een mix aan wooneenheden. Van gezinswoningen en appartementen tot assistentiewoningen. Er is voor ieder wat wils. En daar stopt het dan ook niet ... Een collectieve tuin, winkels, gemeenschapsvoorzieningen en zelfs een brasserie, aan alles werd gedacht.

‘De Weverij’ is een plaats waar we het onderste uit de kan halen om het voor iedereen tot een thuis te maken. Zo worden de woningen en appartementen opgetrokken rond een grote collectieve tuin die voor een oase van rust zorgt. Deze tuin vormt het verlengde van de private tuin of het terras dat zich aan de woning bevindt. Dit is vandaag de dag een uniek concept. Ook de meeste appartementen worden gelinkt aan de binnentuin: een mooi, groen uitzicht om bij weg te dromen. Het is zelfs zoveel meer: het is een aangename ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Elk hoekje en kantje is een ware ontdekking: van de moestuinbakken en inheemse planten tot natuurlijke speelelementen. De wereld van Alice in Wonderland wordt hier tot leven gebracht. Aan elke woning of elk appartement werd er ook de nodige aandacht besteed om het een eigen karakter mee te geven, zo wordt er een subtiel onderscheid gemaakt door gebruik te maken van individuele accenten.

Verder werd er ook aan een duurzame toekomst gedacht: een collectief verwarmingssysteem op gas, een zonneboiler en de aanleg van groendaken met een hoog waterbergend vermogen. Het zijn slechts enkele van de vele initiatieven.

Nog een leuk weetje om mee te geven: de naam ‘De Weverij’ is ontstaan als knipoog naar het verleden van de site waar voorheen een textielfabriek stond. 

Brochure aanvragen
JEROEN CAUDRON
Sales Consultant T 053 28 07 03
Contacteer ons
Kijkdag 07/02: Plan je bezoek

Ontdek het aanbod

  Klik op het plan om de loten te bekijken

  ×


   van loten

   Filters wissen

   * Prijs excl. kosten omvat de prijs voor de grond, infrastructuur, constructie volgens lastenboek en plannen inclusief architect, epb-verslaggeving en veiligheidscoördinatie, maar exclusief taksen en kosten. In geval van bouwgrond: grond exclusief kosten. Deze prijzen zijn indicatief en gelden niet als aanbod. Ze zijn niet bindend en te allen tijde onderhevig aan wijziging.

   Ontdek de buurt

   • Winkelen
   • Financieel
   • Mobiliteit
   • Onderwijs
   • Vrije tijd
   • Zorg

   'Het is fantastisch wonen in Pier Kornel'

   We ontmoeten Johan, advocaat en bewoner in Pier Kornel, de nieuwe buurt aan de Dender waar vroeger de Tupperwarefabriek stond. Johan was zo enthousiast over dit hedendaagse project dat hij het compromis voor een woning met 4 slaapkamers in 1 week tijd ondertekende. Sinds juli 2017 woont hij met zijn 3 kinderen in zijn energiezuinige, strakke en ruime gezinswoning.

   Lees meer

   Ik heb mijn abonnement op de krant opgezegd; ik ga liever elke dag naar het winkeltje om de hoek. Zalig!
   Johan, advocaat en bewoner in Pier Kornel

   Gerelateerde artikels