Matexi

We zijn tevreden over de samenwerking met Matexi

22 februari 2021

Als eigenaar je grond verkopen om er een nieuwe woonbuurt te laten vormgeven, dat is altijd een beetje spannend. Voor de realisatie van Laar bundelden vier families uit Geel de krachten. Ze beslisten samen om hun grond te verkopen en stapten naar enkele projectontwikkelaars. Na een grondig selectieproces besloten ze om met Matexi in zee te gaan. Voor Ivo Bollen was het alvast een positieve ervaring.

Hoe hebben jullie besloten om met Matexi samen te werken?

“Het hele proces heeft een zestal jaar geduurd. In 2014 hebben we voor het eerst met enkele families gepraat over het idee om onze gronden samen te verkopen, zodat er een nieuwe woonbuurt kon komen. We gingen eerst in overleg met de stad en contacteerden een ontwerper die onze visie op de nieuwe buurt kon vormgeven. Het schepencollege gaf daarna zijn principieel akkoord op dat voorontwerp. De volgende stap was dat we het bezorgden aan twaalf projectontwikkelaars. Zes bleken interesse te hebben; met hen zijn we in gesprek gegaan. Uiteindelijk weerhielden we er drie voor een tweede gesprek. Daarna was er bij de families snel consensus dat het voorstel van Matexi het beste was, op verschillende vlakken. Zo is de bal aan het rollen gegaan.”

Wat sprak jullie zo aan bij Matexi?

“Enerzijds zagen zij het potentieel van onze eerste plannen. Het was voor ons een belangrijke voorwaarde dat die de basis zouden zijn van de nieuwe buurt. Anderzijds was er vrij snel een goede ‘klik’ en een sfeer van vertrouwen. De samenwerking is een positieve ervaring geweest. De families die hun grond hebben verkocht, zijn tevreden. Matexi heeft altijd transparant gecommuniceerd met ons, en met de omwonenden van de site. Dat vonden wij belangrijk, want wij wilden zeker niet met de buurt in conflict komen.”

U woont zelf in de omgeving. Wat zijn volgens u de belangrijkste troeven van de nieuwe buurt?

“Eerlijk gezegd: ik ken geen enkel ander gebied in Geel waar zoveel mogelijkheden zijn om iets moois te ontwikkelen. Toen het nieuws over de ontwikkeling bekend raakte, kreeg ik al snel telefoontjes van geïnteresseerde jonge mensen uit de buurt. De ligging is fantastisch: de plek ligt vlakbij het centrum van de stad, het station, scholen, zorgvoorzieningen,… Alles is dus op wandel- en fietsafstand. Er is veel werkgelegenheid in de buurt. In het hele project spreekt het vernieuwende aspect me ook aan: er komt veel gedeeld groen, er komen paden voor fietsers en wandelaars, er zullen deelauto’s zijn,... Je ziet dat Laar past in de visie op het wonen van de toekomst.”

Heb je een grond of een pand dat je wenst te verkopen?

Grond of pand aanbieden

Grond of pand aanbieden

Share: