Matexi

Onze Regional Business Directors blikken terug op 2021 en kijken vooruit naar 2022

22 december 2021

Als grootste buurtontwikkelaar van België hebben we het afgelopen jaar heel wat buurten (nieuw) leven ingeblazen en zo een fijne woonomgeving gerealiseerd voor meer dan 1.500 gezinnen. Meer dan ooit beseffen we met z’n allen het belang van een goede woning in een aangename buurt met groen én buurtvoorzieningen. Samen met onze Regional Business Directors, die aan het hoofd staan van een regio, blikken we terug op 2021 én kijken we alvast vooruit naar volgend jaar.

Wat een jaar, en wat een straf traject hebben jullie samen met jullie teams afgelegd in 2021. In totaal hebben jullie meer dan 1.500 gezinnen gelukkig gemaakt met een nieuwe woning: dat zijn ongelofelijke cijfers!

Op welk buurt in jullie regio zijn jullie het meest trots?

Frederik Van Damme, Regional Business Director Oost & West-Vlaanderen: “Uiteraard is het bijzonder moeilijk om slechts één project uit te kiezen, want onze teams hebben in alle projecten geschitterd. Maar als ik er toch eentje moet uitpikken, dan ga ik voor Blankenberge – Parkville, waar we gestart zijn met de realisatie van 113 appartementen rond een binnentuin. Deze duurzame nieuwe buurt, met een park dat aansluit op bestaande groenzones, is helemaal klaar voor de toekomst. Niet alleen zorgen we door de aanwezige groendaken voor een uitstekende waterrecuperatie, elk appartement beschikt ook over zijn eigen warmtepomp. Gas behoort daardoor tot de verleden tijd, een knappe evolutie!”

“Voor mij is het niet eenvoudig om slechts één buurt te kiezen. 2021 was namelijk het succesvolste jaar sinds Matexi voet aan wal heeft gezet in Polen”, aldus Mirek Bednarek, Regional Business Director Polen. “We konden niet alleen projecten verwerven om in de toekomst 2.000 appartementen te ontwikkelen, we voltooiden ook het project Omulewska, met in totaal 353 woningen. Daarnaast leverden we in de herfst ook 229 woningen op in het project Puławska. In totaal hebben we zo meer dan 700 gezinnen een nieuwe thuis bezorgd dit jaar!”

Luc Parmentier, Regional Business Director Brussel-Wallonië: “Twee steken er bovenuit voor mij: in Luik haalden we met de mijnsite Cheratte – Charbonnage du Hasard en het ziekenhuis Saint-Joseph twee fantastische nieuwe reconversieprojecten binnen, wat ons uitstekend positioneert om 2022 aan te vatten!”

“Als laatste in de rij zet ik met veel plezier wel één buurt en team in de kijker”, lacht Jimmy Sterckx, Regional Business Director Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. “Voor mij staat de Antwerp Tower, de reconversie van een voormalig kantoorgebouw in Antwerpen, met stip op 1. Daar werd een enorme inspanning geleverd om in 2021 meer dan 100 appartementen op te leveren. Enkele collega’s uit andere regio’s kwamen het team van Antwerpen ondersteunen, wat dit resultaat nog meer glans geeft. Dit is ongetwijfeld één van de strafste prestaties die ik in mijn Matexi-carrière gezien heb. Een mooi voorbeeld van intense, resultaatgerichte samenwerking over alle functies, teams en regio’s heen!”

De Antwerp Tower is één van de strafste prestaties die ik in mijn Matexi-carrière gezien heb

Een knappe opsomming van de bruisende buurten die we samen realiseren! Zijn er daarnaast nog zaken die jullie zijn bijgebleven in 2021? “We kunnen er niet omheen: na 2020 was ook 2021 opnieuw een uitdagend jaar om gekende redenen. En toch zijn al onze collega’s blijven excelleren, individueel en als team”, werpt Luc Parmentier op. Jimmy Sterckx vult aan: “Klopt helemaal. Als je ziet hoe onze collega’s zich gegeven hebben om de vooropgestelde resultaten te behalen, dan kunnen we als Regional Business Directors alleen maar trots zijn!”

Over de toekomst gesproken, 2022 staat al voor de deur. Waar kijken jullie naar uit het komende jaar?

“We willen met lokale beleidsmakers in dialoog blijven gaan om tegemoet te kunnen komen aan de stijgende woningnood in vele steden en gemeenten. Daarnaast ben ik ook benieuwd hoe het jonge, talentvolle team zich verder zal ontplooien tot een hechte en loyale groep. We are Matexi!”, roept Frederik Van Damme uit.

“Ook in Polen blijft de nood aan woningen groeien, vooral in de steden Warschau en Krakau. Voor Polen wordt 2022 daarom het jaar van het getal 1.000. Het is onze grote ambitie om jaarlijks gemiddeld 1.000 woningen te ontwikkelen in Polen. Ik ben er zeker van dat onze basis én ons team sterk genoeg is om dat in 2022 te realiseren”, glundert Mirek Bednarek.

Het is onze grote ambitie om jaarlijks gemiddeld 1.000 woningen te ontwikkelen in Polen.

Luc Parmentier tot slot hoopt vooral verder te gaan op het positieve elan van 2021: “In vastgoed werken we steeds op de lange termijn. Daarom kijk ik ernaar uit om alvast de volgende jaren voor te bereiden, marktleider te worden in onze regio en boven alles de reputatie van Matexi in Wallonië en Brussel te verstevigen.”

Share: