Matexi

Nieuw waterfront van Hasselt leeft en gonst

2 juli 2020

Matexi verwerft 80 procent van de aandelen van Quartier Bleu in Hasselt, momenteel de grootste private vastgoedontwikkeling van België. Samen met partner Chateaux Real Estate is Matexi tot een akkoord gekomen om 30% van de aandelen van de familie Onclin over te nemen. De leiding van dit uitzonderlijk city transforming project aan de Kanaalkom in Hasselt ligt nu in de handen van Matexi. De restaurants en de retail zijn intussen volledig open. Tijdens het weekend is het er aanschuiven om een plekje te vinden op een van de mooie terrassen aan het water.

Quartier Bleu is de reconversie van een oude industriesite aan de Hasseltse Kanaalkom tot een gloednieuw en levendig stadsdeel aan het water. Een nieuwe wandellus breidt het historische centrum van Hasselt uit met ca 25.000m² winkels en restaurants met terrassen aan de wandelpromenade. Boven de nieuwe winkelstraten bevinden zich kwalitatieve nieuwbouw appartementen en stadswoningen. Een grote, ondergrondse stadsparking (2.400 parkeerplaatsen!) met directe toegang vanaf de stadsring verbetert aanzienlijk de bereikbaarheid van de Hasseltse binnenstad.

Gonzende bedrijvigheid

Ruim 80% van de retailoppervlakte is al verhuurd. Dit illustreert de kracht van het toekomstgerichte, niet overdekte, winkel- en wooncomplex met winkels zoals onder meer AS Adventure, FNAC, Juttu, JBC, Only, Mc Gregor, Mio Mio, H&M en vele andere. De winkels en horeca zouden op al 26 maart 2020 de deuren openen, maar COVID-19 gooide roet in het eten. De buurt gonst intussen van de bedrijvigheid. Kok van het bekende restaurant RAUW, Fabio Istoczak, opende zijn tweede restaurant in Quartier Bleu: Blend. Hij schakelde muzikant Regi Penxten in om zijn restaurant en daarmee de hele buurt te promoten. Samen namen ze op het dakterras van een van de penthouses een online kooktalkshow op als eerste van een reeks.

Het vervolg

Met de oplevering van de publieke parking aan stad Hasselt afgelopen voorjaar en met de opening van de winkels komt het project in een nieuwe fase. Als de Belgische marktleider in vastgoed- en buurtontwikkeling is Matexi uitstekend geplaatst om de komende jaren de verdere uitwerking, bouw, en verkoop van Quartier Bleu te realiseren.

Quartier Bleu is voor België een unieke en vooruitstrevende binnenstedelijke herontwikkeling, waarvan de oorspronkelijke visie meer dan 15 jaar terug gaat. Quartier Bleu moet de komende jaren uitgroeien tot een aantrekkingspool voor heel Hasselt en had niet tot stand kunnen komen zonder de visie en inzet van de familie Onclin

Share: