Matexi

Partner CBD getuigt over goede samenwerking: "Matexi bepaalt nauwgezet opdrachten, planningen en doelstellingen"

17 augustus 2022

Wat houdt uw partnerschap met Matexi precies in?

"Matexi vertrouwt bouwopdrachten aan ons toe, van woningen of appartementsgebouwen. Voor woningen zijn wij onderaannemer voor de ruwbouw, en voor appartementsgebouwen leveren wij sleutelklare appartementen.

Het partnerschap is bescheiden begonnen met de bouw van vijf huizen. Jaar na jaar is de samenwerking vervolgens uitgebreid. Inmiddels hebben we tientallen huizen en appartementen voor Matexi gebouwd. Op dit moment alleen hebben we heel wat lopende projecten: 38 appartementen en 12 huizen in Obourg, 24 huizen in Nijvel, 20 huizen in Bouge en 14 huizen in Rocourt."

Matexi is vandaag de grootste buurtontwikkelaar van België. Wat betekent dat voor CBD, een samenwerking met zo'n grote klant?

"Het belangrijkste kenmerk van dit partnerschap is dat het een samenwerking betreft met een bedrijf dat ook actief is in de bouwsector. We praten dus van professional tot professional, van de prijsofferte tot de uitvoering en de oplevering van de werken. Dat is heel anders dan een project waarbij we direct in contact staan met de klant. Matexi hanteert een langetermijnvisie en wil groeien, net als wij. Ook zij krijgen steeds meer projecten toevertrouwd en door zich te omringen met bedrijven zoals het onze kunnen ze sneller meer werven starten en flexibel blijven. Wij vinden het dan weer fijn om qua werven en projecten langdurige vooruitzichten te hebben. Voor ons is dit uiteraard het ideale partnerschap."

"Een ander belangrijk aspect is dat Matexi op ons een beroep doet voor werken die echt onze corebusiness zijn: de traditionele bouw. Onze troef, dat is ons team van metsers, en dat is precies wat Matexi nodig heeft."

Matexi is een beproefde organisatie met een sterke structuur. Ze luisteren naar de oplossingen die wij voorstellen, en dat is iets wat wij enorm waarderen.

Wat u de 'traditionele' bouw noemt, is een sector die snel verandert, vooral op het vlak van duurzaamheidsnormen. Matexi is wat dat betreft toonaangevend. Hoe gaan jullie daarmee om?

"Matexi volgt de nieuwe reglementering op de voet en probeert ze zelfs altijd een stap voor te zijn. Voor ons betekent dat concreet dat we heel goed moeten letten op de technische voorschriften van de werven die ons worden toevertrouwd. Die veranderen immers regelmatig. Daarom moeten we opleidingen blijven volgen en op de hoogte blijven van de laatste technologische ontwikkelingen. Laten we zeggen dat de normen in het algemeen en voor alle klanten evolueren, maar Matexi gaat nog een stapje verder."

Hoe verloopt de dagelijkse samenwerking?

"De opdrachten worden nauwgezet uitgewerkt, net als de planningen en de kwaliteitsdoelstellingen – die zijn vrij veeleisend. De samenwerking met Matexi vereist van ons wel wat interne organisatie en structuur, zowel voor de uitvoerende teams als voor de teams die de opvolging doen. Onze respectieve projectmanagers werken tijdens de hele duur van de werf nauw samen en hebben bijna dagelijks contact."

Zijn er nog andere specifieke aspecten aan dit partnerschap die u waardeert?

"Matexi is een beproefde organisatie met een sterke structuur. Ze luisteren naar de oplossingen die wij voorstellen, en dat is iets wat wij enorm waarderen."

Share: