Matexi

Kan je met een gerust hart een woning kopen bij een projectontwikkelaar?

20 april 2023

Een woning kopen is vermoedelijk de grootste aankoop uit je leven.  
Het is een leuke en spannende stap maar die brengt ook vaak onzekerheid met zich mee. Zeker als je af en toe in de krant leest over bouwfirma’s of ontwikkelaars die failliet gaan nog voor je woning klaar is! Kan je met een gerust hart kiezen voor een huis of appartement dat nog gebouwd moet worden? 

zorgeloos - huis - nieuwbouw - kopen

Matexi, 100% voltooiingswaarborg

Wanneer je bij Matexi koopt, heb je 100% garantie dat de woning volledig afgewerkt zal worden. Dat betekent dat er een bank of financiële instelling borg staat ten opzichte van de koper voor het financieren van alle werken die nodig zijn voor de voltooiing van de woning. 
Bij de akte krijg je als koper een schriftelijk bewijs dat er voor jouw woning een voltooiingswaarborg werd afgesloten.

De wet Breyne (of de woningbouwwet)

Bij Matexi bieden we je de garantie dat je beschermd bent door de woningbouwwet ‘Wet Breyne’. 
We doen dat aan de hand van een transparant contract waarin de totaalprijs van jouw woonproject en de betalingsvoorwaarden tijdens de werken duidelijk vermeld staan. Zo is het voorschot maximaal 5% van de prijs van de woning en betaal je, aan de hand van verschillende betalingsschijven, enkel voor de uitgevoerde werken. Er zijn ook duidelijke afspraken rond startdatum, uitvoeringstermijnen en planning van de bouwwerken. 

Matexi streeft naar het opleveren van een afgewerkte woning zonder gebreken. Als koper word je beschermd door het principe van een voorlopige en definitieve oplevering waar eventuele problemen gesignaleerd worden. Ook na de oplevering blijf je gedurende 10 jaar beschermd in geval van ernstige problemen aan jouw woning. 

De prijs is de prijs

Een afspraak is een afspraak. Zelfs nu de prijzen van bouwmaterialen onstabiel zijn, zijn er geen onverwachte meerprijzen! Matexi biedt je gemoedsrust door een vaste prijs.

Meer dan 75 jaar ervaring

Matexi is een modern familiebedrijf met meer dan 75 jaar ervaring. We maakten al meer dan 42.500 gezinnen gelukkig in hun nieuwe woonst. Dat is de beste garantie dat we ook jouw project tot een goed einde brengen. 

Gemoedsrust

Een nieuw huis of appartement koop je bij Matexi volledig afgewerkt en instapklaar, zonder bouwstress. 

Waarom kiezen voor Matexi als partner voor je nieuwbouw?

Lees alle troeven van Matexi

Share: