Matexi

Gemoedsrust door een vaste prijs

30 maart 2023

Vorig jaar vertelden we al over de ongeziene prijsstijgingen voor bouwmaterialen en de gevolgen ervan voor wie een huis wil bouwen.

Intussen blijven de prijzen voor bouwmaterialen bijzonder onstabiel, maar bij Matexi houden we vast aan onze belofte! We blijven jou de 'prijs is de prijs' garantie bieden. Dat zorgt voor iets onbetaalbaars: jouw gemoedsrust.

Een moeizame economische context en nieuwe prijsstijgingen

Al verschillende maanden schieten de energiekosten de hoogte in en de oorlog in Oekraïne blijft maar aanslepen. Al die factoren zijn het gevolg van een aanhoudende globale instabiliteit op politiek en economisch vlak en brengen ongeziene prijsstijgingen in alle sectoren met zich mee. De bouwsector vormt daarop helaas geen uitzondering.

Plus 10% voor cement, plus 20% voor beton... sinds begin januari 2023 kunnen we spreken van een nieuwe inflatiegolf bij de leveranciers van bouwmaterialen. Een stijging die ook Niko Demeester, algemeen directeur van bouwfederatie Embuild, niet is ontgaan en die volgens hem 'onvermijdelijk' is: "De materialen waarvan de productiekosten sterk afhangen van de energieprijzen voelen de prijsstijging het meest. Ik denk dan aan cement, staal en beton", aldus Demeester. "Op een gegeven moment hebben producenten van tegels en cement hun productie zelfs tijdelijk stopgezet omdat ze door de enorme stijging van de energieprijzen met verlies draaiden. Tegenwoordig rekenen ze die stijging door in de prijzen van hun materialen. Dat zat er natuurlijk aan te komen."*

En dan hebben we het nog niet over de algemene inflatie die logischerwijs leidde tot hogere loonkosten. Het spreekt voor zich dat de klant het kind van de rekening is in deze moeilijke conjunctuur.

*Artikel Trends Tendance van 15/12/2022

Een bouwproject plannen: onbegonnen werk?

De meeste van onze concullega’s werken met 'dagprijzen'. Zo passen ze dagelijks de verkoopprijs aan, aan de prijsevolutie van bouwmaterialen. Ze werken daarvoor in hun contracten met prijsherzieningsclausules. Het resultaat daarvan zijn vastgoedprojecten waarvan het budget plots de pan uit swingt, een onaangename verrassing die de klant uiteraard wil vermijden.

Kunnen we dan in zo'n onzekere context nog wel met een gerust hart een nieuwbouw kopen?

Bij Matexi hebben we ervoor gekozen onze klanten gemoedsrust te geven door middel van een vaste prijs. De prijs wordt bepaald op het moment van ondertekening van de compromis en verandert niet meer tot je de sleutels van je nieuwe woning in handen hebt. Want voor ons als familiebedrijf is het van het allergrootste belang dat we, de belofte die we aan onze klanten al ruim 75 jaar lang maken, nakomen: een gegarandeerde prijs!

Dat we die prijsgarantie ondanks de schommelende prijzen kunnen blijven bieden, is te danken aan een doorgedreven communicatie met, en een vast vertrouwen in, de aannemers die al jarenlang nauw met ons samenwerken.

De Wet Breyne: een extra zekerheid voor een vaste prijs zonder verrassingen

We bieden je ook de garantie dat je beschermd bent door de Wet Breyne: we doen dat

aan de hand van een transparant contract waarin de totaalprijs van jouw woonproject en de betalingsvoorwaarden tijdens de werken duidelijk staan vermeld. Die wet beschermt je ook in het geval van problemen in de eerste 10 jaar na oplevering van jouw woning.

Heb je nog vragen of wil je graag je nieuwe thuis bij ons vinden?

Neem contact op met onze sales consultants: zij beantwoorden graag je vragen en helpen jou bij je zoektocht!

Heb je nog vragen of wil je graag je nieuwe thuis bij ons vinden?

Neem contact op met onze sales consultants: zij beantwoorden graag je vragen en helpen jou bij je zoektocht!

 

Ontdek nog meer troeven van Matexi

Share: