Matexi

Inspirerend gesprek met Jules De Sloover van Team Belgium

11 maart 2022

Snowboarder Jules De Sloover en onze Junior Project Developers die het Young Professional Program volgen hebben heel wat met elkaar gemeen. Overschot aan talent, goesting om zichzelf te bewijzen en ze staan aan de start van hun carrière. 'Supporting greatness’ is onze drijfveer, dus hadden we een gesprek met de jonge Belg over gemeenschappelijke waarden in de bedrijfs- en sportwereld zoals teamwork, focus en doorzetting.

Tussen het bedrijfsleven bij Matexi en de topsportomgeving bij Team Belgium zijn er veel gelijkenissen. Naast de gevestigde waarden zijn er heel wat talenten die elke dag het beste van zichzelf geven om samen de lat telkens hoger te leggen. Dat is topsport, en dat is óók werken bij Matexi.

Jules De Sloover kon nog maar net stappen of zijn ouders namen hem al mee op skivakantie. Tijdens deze trip maakte hij voor het eerst kennis met het snowboarden en sindsdien bleef zijn liefde voor de sport alleen maar groeien. De inmiddels 20-jarige Jules wordt aanzien als een groot talent in de snowboardwereld en staat net zoals onze Junior Project Developers, die het Young Professional Program (YPP) volgen aan het begin van een veelbelovende carrière.

Net zoals in het bedrijfsleven heb ik een team nodig om progressie te boeken en topprestaties neer te zetten.

Als buitenstaander lijkt het alsof het snowboarden vooral een sport is waar alleen het individu centraal staat. Klopt dat?

Jules: "Totaal niet! Snowboarden is een echte teamsport. Onze entourage speelt een belangrijke rol in onze prestaties. Zonder onze coaches, een kinesist, een diëtist en zoveel anderen zouden onze prestaties nooit zo goed zijn. Zonder ons team zouden we niet staan waar we nu staan. Wanneer we op de plank staan lijkt het ieder voor zich maar wij, snowboarders, zijn eigenlijk een hechte groep van topsporters.”

Zie jij jouw tegenstanders op een wedstrijd als concurrenten?

Jules: “Op een wedstrijd zie ik mijn tegenstanders niet als rivalen, maar als vrienden die ik de overwinning gun. Meer nog; we zien elkaar als een familie van topsporters die elkaar pushen naar hoger niveau."

Dus net zoals in het bedrijfsleven probeer je veel te leren van anderen die met eenzelfde doel bezig zijn? Om zelf vooruitgang te boeken in jouw carrière?

Jules: "Helemaal waar! We pikken dingen op van elkaar, streven naar hetzelfde doel, en we hebben elkaar nodig om progressie te boeken en topprestaties neer te zetten. Zoals je zegt, zeer gelijk aan het bedrijfsleven dus!"

Als topsporter maar ook als werknemer krijg je vroeg of laat te maken met tegenslag. We weten dat jij trainde voor de Winterspelen in Peking maar je je niet kon kwalificeren. Hoe ging je daar mee om?

Jules: “Eigenlijk was een kwalificatie geen hoofddoel. Toch hoopte ik stiekem wel op een plaats en ben ik ontgoocheld dat het me niet gelukt is. Ik blijf niet bij de pakken neerzitten en verspil geen energie aan kwaad zijn op mezelf. Ik ben nog jong en er zullen nog kansen komen voor mij. Ik zie dit als een reden om nog meer in mijn ontwikkeling te investeren en harder te gaan de komende jaren. Want met talent alleen kom je er niet. De komende jaren wil ik alleen maar progressie boeken. Ik maak het mijn persoonlijke missie om hier sterker dan voordien uit te komen onder het motto: ‘prove them wrong’.”

Met deze inspirerende woorden sloten we het boeiende gesprek met Jules De Sloover af. Het doorzettingsvermogen en de focus die hij aan de dag legt, zijn dezelfde waarden die onze Junior Project Developers tijdens hun ontwikkeling zullen helpen. The best is yet to come!

We wensen Jules heel veel succes in de komende jaren en hopen dat je nog veel sportieve hoogtes mag beleven om ons land trots te maken!

Zin in een job waarin je je ambities kan waarmaken?

Vacatures

Share: