Matexi

Sanitairgroothandel Van Marcke getuigt over unieke samenwerking met Matexi

12 januari 2022

Van Marcke is een van de vaste partners van Matexi. Wat moeten we ons daar precies bij voorstellen?

Bart Van Mulders: "Wanneer mensen een nieuwbouwwoning of appartement kopen bij Matexi, beschikken ze over een pakket aan sanitaire toestellen en verwarmingstoestellen. Ze mogen die uiteraard naar eigen smaak kiezen, en dat doen ze in de toonzalen van Van Marcke.

Om klanten een goed beeld te geven van hoe de verschillende badkamers er in hun nieuwe woning uit zullen zien, richtten we in onze toonzalen speciaal de Matexi-ruimten met volledig opgestelde badkamers. Zo kiezen ze goed onderbouwd hun sanitaire en verwarmingstoestellen. Wij sturen de offerte vervolgens rechtstreeks door naar Matexi.

Vorig jaar werd onze samenwerking met Matexi extra bevestigd door het afsluiten van een nieuwe overeenkomst voor minstens drie jaar. Zo werden wij één van de drie leveranciers waar Matexi-klanten hun keuze mogen komen maken. Heel fijn!"

Hoe ervaart Van Marcke de samenwerking met Matexi?

Bart Van Mulders: "Matexi is een firma waar ik graag mee samenwerk. Het contact verloopt heel vlot en ze zijn er correct. Ik bedoel: ze kennen hun stiel en zoeken altijd mee naar een oplossing mocht er toch iets fout lopen. Ze gaan nooit met de vinger wijzen, maar nemen gedeelde verantwoordelijkheid en zoeken steevast samen naar een oplossing. Ik apprecieer dat in een zakenpartner.

De onderhandelingen zijn natuurlijk altijd op het scherpst van de snee, maar dat is part of the game. (lacht) Als je dan voelt dat zij onze inspanningen appreciëren – zoals de Matexi-ruimten in onze toonzalen –, en je voelt bij nieuwe projecten een grote loyaliteit vanuit Matexi, dan verstevigt dat het fundament van ons partnerschap. En daar vaart iedereen wel bij, óók de eindklant."

Van Marcke staat bekend voor hoogkwalitatieve producten. Kan je over het productgamma voor Matexi iets meer vertellen?

Bart Van Mulders: "Matexi zal altijd gaan voor de betere kwaliteit. Zelfs in hun basisgamma kiezen ze bewust voor producten die beter zijn dan de standaard. De kwaliteit die ze voor hun woningen hanteren, trekken ze dus zeker door in de sanitaire afwerking. Matexi-klanten krijgen dus keuze uit hele mooie materialen van topkwaliteit. Daarnaast trekken ze de duurzame kaart: alle Matexi-badkamers hebben waterbesparende kranen en douches."

Matexi zal altijd gaan voor de betere kwaliteit. Zelfs in hun basisgamma kiezen ze bewust voor producten die beter zijn dan de standaard.

Vindt een firma als Van Marcke zich terug in de bedrijfswaarden van Matexi?

Bart Van Mulders: "We voelen dat Matexi dezelfde visie uitdraagt als Van Marcke, en dat versterkt zeker onze goede samenwerking. Ook Matexi onderzoekt steeds duurzamere oplossingen, alternatieven, energiezuinigheid, hoe ze minst impact op het milieu kunnen maken en hernieuwbaar kunnen zijn. Ook wij zijn rond die thema’s sterk aan het researchen. Denk maar aan het efficiënt gebruik van warmtepompen en het inzetten op warmtenetten – waarbij restwarmte van fabrieken woningen kan verwarming.

Voor nieuwe buurten worden we daarbij betrokken door Matexi. In die synergie gaan beide firma’s elkaar de komende jaren meer en meer vinden. Het is geen gemakkelijk pad, er is nog veel weerstand, maar we moeten verder in die richting."

Betekent het partnerschap tussen Van Marcke en Matexi een meerwaarde? En hoe?

Bart Van Mulders: "Matexi is als buurtontwikkelaar een grote speler. Het spreekt voor zich dat een samenwerking met zo’n firma voor Van Marcke heel interessant is. We zijn daardoor zeker van een bepaald volume aan verkochte producten. Omgekeerd kan Matexi bij ons rekenen op een merk dat in heel België en zelfs verder terug te vinden is. Van Oostende tot Luik bieden we de Matexi-klanten hetzelfde aanbod en ze kunnen dichtbij huis terecht in een van onze vele toonzalen. Daarnaast garanderen we Matexi dankzij ons nieuwe logistieke magazijn in Rekkem een permanente stock die de volgende dag kan geleverd worden.

We versterken elkaar elk met onze troeven. En ook de uiteindelijke bewoners van de Matexi-buurten worden daar beter van."

Onze projecten

Ben je op zoek naar een woning, appartement of bouwgrond? Vind hier je nieuwe thuis!

Ontdek al onze projecten

Share: