Matexi

Badkamerproducent Ideal Standard getuigt over unieke samenwerking met Matexi

20 april 2022

Wie bij Matexi een huis koopt, kiest zelf hoe de woning binnenin afgewerkt wordt. Elke koper kiest onder meer zelf vloeren, keuken en badkamer volgens de persoonlijke smaak en voorkeur. Dankzij een unieke samenwerking tussen Matexi en badkamerproducent Ideal Standard, krijgen Matexi-klanten de kans om een badkamer van dit topmerk te kiezen.

Eerst even schetsen: wat doet Ideal Standard precies?

Maar hoe ervaart Ideal Standard de samenwerking met Matexi als grootste buurtontwikkelaar van België? We vroegen het aan Inge Van Tieghem, als sales manager bij Ideal Standard België verantwoordelijk voor het partnership met Matexi.

Inge Van Tieghem: 'Ideal Standard is een total bathroom supplier. Dat betekent dat wij volledige badkamers produceren: van kranen tot wastafels, douchebakken en baden, maar ook de bijhorende badkamermeubels. We creëren totaalconcepten, zodat onze badkamers een evenwichtig geheel vormen. Deze totaalvisie vervatten wij onder de noemer Singular.

Ideal Standard is een echt Europees bedrijf en produceert ook alles in Europa. De technologie van onze kranen wordt in Duitsland ontwikkeld, het porseleinwerk komt uit Italië en het hoofdkwartier zit in België. We streven topkwaliteit na in onze producten, maar ook in het design van onze badkamers. Sinds 2018 werken we voor het ontwerpen van onze badkamerconcepten samen met de Italiaanse designer Roberto Palomba.'

Hoe verloopt de samenwerking tussen Matexi en Ideal Standard?

Inge Van Tieghem: 'Matexi wil via duurzame partnerschappen het aanbod voor zijn klanten stroomlijnen en de efficiëntie verhogen. Samen sloten we een overeenkomst voor een mooi badkameraanbod in elk van de drie woningcategorieën waar klanten van Matexi zich in bevinden.

Concreet betekent het dat bijna alle klanten van Matexi een badkamer van Ideal Standard kiezen. Dankzij de samenwerking tussen Matexi en Ideal Standard, kan elke Matexi-klant genieten van een A-merk badkamer, waarvoor ze anders misschien niet het budget zouden hebben.

De samenwerking met Matexi bezorgt Ideal Standard een stabiel afzetkanaal. Wij kunnen daardoor ruim voldoende badkamers produceren, zodat de groothandels altijd het nodige materiaal in stock hebben. Zo verloopt de installatie van sanitair in elke Matexi-woning vlot en snel. '

De samenwerking met Matexi is een heel mooi voorbeeld omdat dit partnerschap voor alle betrokkenen een win betekent, zeker ook voor de eindklant van Matexi.

Matexi trekt bewust de kaart van duurzaam en energiezuinig bouwen. Is dat een waarde waar Ideal Standard zich in kan terugvinden?

Inge Van Tieghem: 'Duurzaamheid is tijdens de onderhandelingen zeker aan bod gekomen. Matexi heeft grondig gepolst naar onze inspanningen op vlak van duurzaamheid en milieu, en niet toevallig is dat ook een heel belangrijk speerpunt voor Ideal Standard. We hebben elkaar dus ook op dat vlak zeker gevonden.'

Kan je voorbeelden geven van jullie positieve impact op de planeet?

Inge Van Tieghem: 'Net zoals Matexi zetten we stevig in op duurzaam waterbeheer. Alle kranen in onze badkamers zijn uitgerust met waterbesparende technologie, maar ook bij het productieproces gaan we heel bewust met water en afvalwater om.

Ook Matexi’s andere belangrijke ecologiethema, afvalbeheer, staat bij ons hoog op het prioriteitenlijstje. Onze volledige afvalstroom wordt van dichtbij gemonitord: 80 % van ons stortafval wordt hergebruikt, de rest gerecycleerd.

In de verpakkingen zit geen plastic, ze zijn recycleerbaar en zitten zo compact mogelijk in elkaar, zodat we geen vervuilend vulmateriaal nodig hebben. Transportpaletten stapelen we zo efficiënt mogelijk.

Doordat onze productie volledig in Europa ligt - in Duitsland, Bulgarije en Italië - leggen we minder transportkilometers af en verkleinen we onze voetafdruk. Je merkt: bij elke stap van het proces zetten we duurzaamheid om in de praktijk.'

Hoe ervaren jullie intern de samenwerking met Matexi als grootste buurtontwikkelaar van België?

Inge Van Tieghem: 'We hebben hard gewerkt om de samenwerking op poten te zetten en er een succes van te maken. Het is heel vlot communiceren met Matexi, we vullen elkaar goed aan en net die complementariteit zoeken we in partnerschappen.

Een van de claims van Ideal Standard is Together for better. De samenwerking met Matexi is daar een heel mooi voorbeeld van omdat dit partnerschap voor alle betrokkenen een win betekent, zeker ook voor de eindklant van Matexi.

Bij Ideal Standard werd de samenwerking ook internationaal heel goed onthaald. Iedereen is mee in het verhaal, omdat het volledig onze Singular visie weerspiegelt: het holistische, de totaalaanpak. Onze Duitse CEO haalt in zijn speeches de samenwerking met Matexi aan als een excellent voorbeeld. En dat is natuurlijk geweldig.'

Share: