Duurzaam leven

Matexi stuurt 5000 kinderen veilig naar school - Matexi

20 september 2016

Matexi stuurt 5.000 kinderen veilig naar school 20 sep 2016 Borgerhout/Borsbeek, 19 september 2016 – Een goede buurt is een veilige buurt. Naar aanleiding van de week van de mobiliteit deelt Matexi daarom 5.000 fluohesjes uit aan scholen in Vlaanderen. In Borgerhout en Borsbeek krijgen de schooldirecteuren van basisscholen Xaverius, Sint-Franciscus, De Vlinderboom en GBS De Klinker de hesjes overhandigd door de buurtontwikkelaar. Daarmee kunnen alle leerlingen goedgezind en goed gezien het nieuwe schooljaar inzetten.

Voor Matexi zijn goede buurten vooral veilige buurten. Daarom levert de buurtontwikkelaar extra inspanningen om zoveel mogelijk van zijn buurten autoluw te maken en besteedt het extra aandacht aan fiets- en wandelpaden.

“We wilden graag iets extra doen voor de gezinnen met jonge kinderen die in de buurt van onze projecten naar school gaan”, zegt Christophe Blassieaux van Matexi. “Als buurtontwikkelaar zijn wij ons zeer bewust van de noodzaak aan een goed en veilig mobiliteitsplan. We zijn er immers al lang van overtuigd dat een aangename woonomgeving ook een veilige omgeving betekent. De laatste jaren trachten wij ook meer en meer aandacht te vragen van de overheden voor de zachte weggebruiker in nieuwe projecten, en met succes. De nieuwe autoluwe verkaveling aan Eksterlaar in Deurne is daar een perfect voorbeeld van. Dromen we allemaal niet van een buurt waarin we onze kinderen zorgeloos te voet of met de fiets naar school kunnen sturen?”

In Borgerhout en Borsbeek gaat het om basisscholen Xaverius, Sint-Franciscus, De Vlinderboom en GBS De Klinker. Ook in Willebroek, Tisselt en in verschillende scholen in Oost-Vlaanderen kregen heel wat scholen de hesjes overhandigd van Matexi.

Om de rit van en naar school zo veilig mogelijk te maken, besloot Matexi om maar liefst 5.000 op maat gemaakte fluohesjes te schenken aan scholen in heel Vlaanderen. Een initiatief dat in elk geval op groot enthousiasme kon rekenen bij de schooldirecties en kinderen.

Vera Backhoven, directeur van school De Vlinderboom uit Borgerhout stelt: “We waren blij verrast met deze actie van Matexi. We proberen immers elk jaar onze kinderen zeer bewust de verkeersveiligheid bij te brengen. Het feit dat we nu alle kinderen hetzelfde hesje kunnen schenken is zeker een stimulans om de veiligheid op weg naar school te verbeteren. Deze fluohesjes zijn alvast een perfecte start voor de verkeervrije week die vandaag van start gaat.”

Share: