Duurzaam leven

Ontdek Hoplr, app voor een levendige buurt

03 mei 2019

Waaraan herken je een fijne woonbuurt? Kwalitatieve woningen, bloemenperkjes en kinderen die op straat spelen. En … de mensen die er wonen. In deze digitale tijden hebben we nog altijd nood aan goede buren. Ontdek deze app die je verbindt met je buren!

Netwerken met je buren

Stel: je poes is weggelopen, je wil inschrijven voor een rommelmarkt, je start een kookgroepje op donderdagavond … Hoe pak je het aan? Een zoekertje plaatsen, affiches ophangen of via-via een oplossing proberen te vinden. Of je meldt eenvoudigweg aan op Hoplr, het sociale netwerk voor jouw buurt!

Banden smeden

Zo’n 125.000 gezinnen in 30 Belgische steden gebruiken deze app al regelmatig. Om bij hun buren te polsen welke tuinman de beste is, nieuwtjes te delen, figuranten te vinden voor een filmopname in de buurt. Wat Hoplr vooral doet, is banden smeden tussen mensen. Niet alleen digitaal.

Gratis en reclamevrij

Interessant aan Hoplr is ook dat het je geen reclame voorschotelt. Je krijgt er alleen info te zien die voor jou relevant en waardevol is. Toch hoef je er niet voor te betalen. Hoplr haalt zijn inkomsten elders: gemeentebesturen en publieke instellingen kunnen tegen betaling met burgers communiceren of peilen naar wat er leeft in een bepaalde buurt. Ook de familieholding van Matexi investeert in Hoplr. Als ontwikkelaar van levendige en duurzame buurten zal Matexi Hoplr bijvoorbeeld aanwenden om tijdens het ontwikkelingsproces van projecten in gesprek te gaan met de buurtbewoners.

Screenshot van Hoplr applicatie

Enthousiaste gebruikers

Zowel in Apple App Store als in de Google Play Store scoort de app van Hoplr 4,1 op 5. We lezen enthousiaste reacties: “Een fijne app om mensen in je buurt te leren kennen, dingen te lenen of te ruilen, praktische vragen te stellen over de buurt en elkaar te helpen.” “Er heerst een positieve, constructieve sfeer op Hoplr. Mensen verbinden maakt de wereld een beetje mooier.” “Een geweldig initiatief, goed tegen verzuring van de buurt.” Het uitproberen waard dus!

Gerelateerde artikels