Matexi

Wordt je huis te groot? Kies voor compact wonen!

16 maart 2023

Merk je dat je huis te groot is sinds de kinderen het ouderlijk nest verlieten? Wat ooit het perfecte huis was heeft nu misschien een paar lege kamers en veel onderhoud. Compact wonen is hiervoor een ideale oplossing, maar de beslissing om je (eerste) thuis te verlaten kan heel emotioneel zijn. Om deze overstap gemakkelijker te maken gaan we graag met jou door de voordelen die een compacte thuis jou te bieden heeft.

Flexibele bureauruimte in Kortrijk Schaapsdreef

Compact betekent niet klein

Eerst en vooral willen we een misverstand uit de wereld helpen: compact wonen betekent niet dat je klein woont maar dat je slimme keuzes maakt om het maximale uit je woonruimte te halen.
Kies de juiste meubels, denk aan oplossingen voor slim opbergen en slim inrichten.
Zo kan je bijvoorbeeld een polyvalente ruimte voorzien waar je een bureau kan combineren met een speelhoek voor de (klein)kinderen. De juiste meubels en scheidingswanden kunnen makkelijk één ruimte omtoveren tot 2 hoeken voor verschillende activiteiten.

Bespaar op je energiefactuur

Compact wonen zorgt ook voor een positieve invloed op de energiewaarden van de woning.
Zo is er een minimaal warmteverlies waardoor je je woning snel verwarmt en heel wat minder moeite moet doen om deze temperatuur te behouden. Je energiefactuur ligt dus een pak lager.

Ook worden de energienormen steeds strenger waardoor je eerste woning na verloop van tijd ingrepen nodig zal hebben.

Wil je zeker zijn dat je nieuwe thuis aan de recentste energienormen voldoet? Kies voor een nieuwbouwwoning of zeer recente woning. Die zijn meestal BEN (Bijna Energieneutraal) en behouden hun waarde als deze later opnieuw verkocht worden.

Minder onderhoud, meer genieten

Door te kiezen voor een compacte woning komt er bovendien extra tijd vrij want je hebt minder werk aan het onderhoud ervan. Denk maar aan het poetsen van de vele kamers die toch niet gebruikt worden, het onderhoud van de tuin, ...

Uiteraard begrijpen we dat een tuin of buitenruimte enorm belangrijk is. Zo kan je kiezen voor een woning met een gemeenschappelijke privétuin of park in de buurt.
Een gemeenschappelijke privétuin is een plaats waar je anderen kan ontmoeten, een gezellige BBQ kan organiseren met je familie, vrienden of buren, je kleinkinderen kan laten spelen of gewoon even tot rust kan komen.

Gemeenschappelijke tuin in Aalst Pier Kornel

Woon waar je wil, met alles dichtbij

Als gezin met kinderen ga je op zoek naar plaats en investeer je daarom vaak in een ruime woning met tuin. Meestal is je woning ook eerder aan de rand van dorps- of stadskernen gelegen.
Als de kinderen het huis verlaten krijg je de kans om net wél te kiezen voor het stadsleven. Dan heb je ineens ook het voordeel dat je veel sociale contacten kan leggen, eenvoudig een uitstapje naar de winkels kan plannen, inkopen kan doen bij de lokale bakker, slager, .. Bovendien brengt het openbaar vervoer je gemakkelijk rond in de stad.

Rustig wonen vlak bij alle dagelijkse voorzieningen

Ben jij klaar om de overstap naar een compacte woning te maken?

Vind hier je nieuwe thuis, in jouw ideale buurt.

Share: