Matexi

De weg naar jouw droomwoning: eerst huren, later kopen?

11 januari 2024

De zoektocht naar een betaalbare eigen woning kan een uitdaging zijn, maar gelukkig zijn er innovatieve woonvormen die je kunnen helpen je droom van een eigen thuis waar te maken, zelfs als je budget beperkt is. Zo zetten Matexi en BNP Paribas Fortis hun schouders samen onder HappyNest.

In dit artikel zoomen we dieper in op de 'Huur nu, Koop later'-formule van HappyNest, een boeiende mogelijkheid om een woning te verwerven, zelfs als je momenteel niet over voldoende eigen middelen beschikt.

Wat is HappyNest?

HappyNest biedt een unieke 'huur nu, koop later'-ervaring, waarmee je de vrijheid hebt om in je droomwoning te wonen zonder onmiddellijke aankoopverplichtingen. Deze flexibele benadering geeft huurders de kans om de woningmarkt en hun nieuwe buurt te verkennen en zich te vestigen, terwijl ze tegelijkertijd de mogelijkheid behouden om later tot aankoop over te gaan.

Hoe Werkt 'Huur nu, Koop Later'?

In het 'huur nu, koop later'-concept, huur je de woning eerst voor een bepaalde periode. Een deel van de huurprijs wordt gereserveerd als eigen inbreng voor de toekomstige aankoop. Na afloop van deze huurperiode heb je de keuze om de woning daadwerkelijk te kopen, waarbij een deel van de betaalde huurgelden wordt gebruikt als aanbetaling. Dit geeft je de nodige tijd en flexibiliteit om het nodige startkapitaal te verwerven voordat je tot aankoop overgaat.

Ontdek de deelnemende buurten

Is HappyNest ook iets voor mij?

HappyNest richt zich op verschillende profielen, waaronder mensen die een woning willen kopen maar momenteel niet over voldoende spaargeld beschikken. Met vooraf bepaalde prijzen en termijnen biedt HappyNest een oplossing voor diegenen die stapsgewijs eigenaar willen worden.

Waar dien je rekening mee te houden?

 • Stabiel Inkomen: Je beschikt over een stabiel inkomen, aangezien dit concept maandelijkse huurbetalingen vereist. Het biedt financiële zekerheid en vergroot de kans om aan de maandelijkse verplichtingen te voldoen.
 • Vermogen om te sparen: Naast een stabiel inkomen is het vermogen om te sparen belangrijk. Het stelt je in staat om naast de huur een klein bedrag te sparen, waardoor je beter voorbereid bent op de uiteindelijke aankoop en je financiële discipline toont.
 • Beperkte eigen middelen: Als je momenteel onvoldoende eigen middelen hebt, is HappyNest speciaal ontworpen om de drempel naar een eigen thuis te verlagen. Het biedt de mogelijkheid om geleidelijk eigenaar te worden zonder de directe kapitaalinvestering van een lening aan te gaan.
 • Duurzaamheid voorop: Voor degenen die belang hechten aan duurzaamheid en energiezuinigheid, biedt HappyNest de kans om te wonen in een duurzame woning terwijl je spaart voor de uiteindelijke aankoop. Zo lig jij niet wakker van de energiefactuur.
HappyNest huur nu koop later

Wat moet je nog weten over HappyNest?

Ontdek hieronder de 5 meest gestelde vragen in verband met Huur nu, koop later van HappyNest.

 • Waarom is een concept als HappyNest noodzakelijk?
  Het kopen van een eerste huis of appartement wordt steeds moeilijker, mede door stijgende huizenprijzen, nieuwe regelgevingen en het steeds hoger vereiste startkapitaal om een lening te bekomen. HappyNest biedt een nieuwe kans om vandaag eigenaar te worden, zelfs in veranderende marktomstandigheden.
 • Waarom zetten Matexi en BNP Paribas Fortis hun schouders hieronder?
  Als marktleiders bundelen BNP Paribas Fortis en Matexi hun krachten om een toegankelijker aanbod van duurzame woningen te creëren met HappyNest. HappyNest opent zo nieuwe mogelijkheden voor potentiële eigenaars.
 • Hoe worden de huurprijzen bepaald?
  De huurprijzen bij HappyNest worden marktconform bepaald, waardoor ze vergelijkbaar zijn met de gemiddelde huurprijzen op de markt.
 • Wat gebeurt er als ik beslis om niet te kopen na mijn huurperiode?
  Besluit je uiteindelijk toch niet te kopen? Geen probleem. Het niet gebruiken van de koopoptie brengt geen extra kosten met zich mee. Je kunt het pand verlaten of blijven huren.
 • Welk energieverbruik mag ik in de HappyNest woning verwachten?
  HappyNest biedt energiezuinige nieuwbouwwoningen, wat niet alleen bijdraagt aan lagere energiekosten, maar ook aan een verminderde ecologische voetafdruk. Dat betekent dat je behoorlijk bespaart op je energiefactuur en... dus meer ruimte hebt om te sparen.

 

Meer weten over HappyNest?

Share: