Verhalen uit de buurt

“Midden in de drukke stad geniet ik in mijn rustige thuishaven”

13 september 2023

Hartje Antwerpen. Op de levendige Frankrijklei, pal naast het historische operagebouw, torent de imposante Antwerp Tower met 26 verdiepingen boven de hoofden van de vele shoppers, toeristen en stadsbewoners. Wanneer we door de grote draaideur de ruime lobby instappen, valt meteen de rust op. En die rust neemt alleen maar toe wanneer we de lift naar de 23ste verdieping nemen, waar Elke Van Den Bergh haar stek vond.

Elke was tot voor kort professioneel bezig met topsport. Ze leefde volgens een strikt schema van trainingen en voeding telkens naar een grote wedstrijd in bodyfitness toe. Haar woondroom luidde oorspronkelijk een rustig huisje op Linkeroever om me te settelen buiten de drukte van de stad. Maar dat draaide helemaal anders uit.

Verdieping na verdieping

Enkele jaren terug, op haar dagelijkse route naar de trainingzaal, zag ze dat de kantoortoren werd getransformeerd en merkte ze hoe Antwerp Tower verdieping per verdieping werd aangepakt. Ze werd nieuwsgierig, ging op zoek naar informatie en besefte plots dat ze hier wilde wonen. Als het haar financieel zou lukken om een appartement op een van de vijf bovenste verdiepingen te kopen, dan zou ze het doen.

Na een rondleiding op de werf koos ze overtuigd voor een van de Serenity appartementen op de 23ste verdieping. En zo komt het dat ze hier in februari 2023 naartoe verhuisde. Net op het moment dat ze een punt zette achter haar professionele wedstrijdcarrière.

Antwerp Tower: van lelijke eend naar mooie zwaan

Een thuis waar je tot rust komt

Naast haar job als personal trainer werkt Elke voor een reisorganisatie die exclusieve reizen van a tot z verzorgt. Ze begeleidt toeristen – voornamelijk uit de Verenigde Staten – die Europa willen ontdekken. Maandelijks is Elke voor haar job 11 dagen in het buitenland. Daarnaast reist ze zelf graag en vaak. “En net dat maakt het belangrijk om een thuisbasis te hebben. Een plek waar je je batterijen kan opladen. Waar je helemaal tot rust kan komen van alle indrukken die je opdoet. En dat heb ik hier gevonden,” zegt ze, terwijl ze uitkijkt over de skyline en verder.

Je bent hier midden in de stad, maar toch niet helemaal.

Vanuit het appartement van Elke overzie je de hele stad, met de kathedraal en het MAS aan de ene kant en het Sportpaleis en Merksem aan de andere. Je ziet ook de groene rand rond Antwerpen, helemaal richting Nederland. Het stadsleven beneden lijkt zich als een film af te spelen. Geluiden komen niet door, want de gigantische raampartijen isoleren bijzonder goed.

Ontdek de leukste hotspots in Antwerpen

Het mooiste licht

“Ik hou heel erg van het vele en zachte licht dat hier binnenvalt en ben tevreden dat ik een appartement aan de noordkant heb. ’s Ochtends zie ik aan de ene kant de ochtendzon, ’s avonds geniet ik aan de andere van de zonsondergang. Ik krijg het mooiste zicht in het mooiste licht. Je kan hier uren naar het uitzicht en het leven beneden kijken. Je bent hier midden in de stad, maar toch niet helemaal.”

“Ik kocht dit appartement toen het nog verder afgewerkt moest worden. De inrichting was inbegrepen in de prijs en we konden daarvoor als eigenaars rekenen op de knowhow van interieurarchitectenbureau Co.Studio. Ik wilde het mijn droomappartement maken. Zij luisterden goed naar mijn wensen en hielpen bij de indeling en de keuze van materialen.”

“Ik heb qua indeling wel alles zo’n beetje omgegooid, en de interieurarchitecten zijn me daar vlot in gevolgd. Ik kook nu met zicht op de stad en mijn kookplaat heeft een ingebouwde dampkap, waardoor mijn zicht niet verstoord wordt. Mijn toch wel omvangrijke cardiotrainer zit netjes achter een glazen reliëfwand. En er werd een handige bureauruimte gecreëerd. De schuifdeuren zorgen voor luchtigheid en optimaal gebruik van de ruimten.”

Laat je inspireren door onze interieurtrends

Hier vind ik rust en voel ik me tegelijk in het centrum van de wereld.

Zo in Brussels Airport

“Of ik blij ben met mijn keuze? Enorm. Ik vind de professionals van Matexi heel hulpvaardig. Alles is heel vlot verlopen. Als er probleempjes opduiken - wat normaal is bij zo'n nieuwbouwproject - dan merk ik dat ze heel snel reageren. Ze denken heel oplossingsgericht, en dat voelt goed.' Maar ik voel me vooral heel erg thuis. Het is zalig om hier elke dag wakker te worden. Hier vind ik rust en voel ik me tegelijk in het centrum van de wereld. Met het Centraal Station zo vlakbij ben ik zo in Brussels Airport, dus in enkele uren reis ik vanuit m’n huis naar mijn bestemmingen … en altijd is het o zo fijn om terug thuis te komen.”

Wonen hoog boven de stad?

Midden in het leven.

Ontdek Antwerp Tower

Share: