Tijdelijk ingevuld

Skaten op oud fabrieksterrein

20 juli 2019

Een spelletje laserschooten of je skateboardskills aanscherpen? Het kan sinds begin september 2017 op de voormalige site van bouwbedrijf Bétons Lemaire in Ottignies. Matexi ontwikkelt er een nieuwe buurt en stelt de lege panden intussen ter beschikking van de plaatselijke jeugd.

Skatepark

Skatepark en Lasergame

Het idee voor een tijdelijk skatepark en de organisatie van lasergames kwam naar boven tijdens een van de brainstormsessies die Matexi en het stadsbestuur van Ottignies organiseerden om samen met de buurtbewoners de toekomst van het stadscentrum te bespreken.

Bleek dat de plaatselijke skaters stonden te springen om zich te engageren voor een eigen skatepark. Zij wachtten al 10 jaar op de opening van een skatepark in Louvain-la-Neuve, waarvoor de stedenbouwkundige vergunning nog steeds niet in orde is. Het oude terrein van Bétons Lemaire is voor hen de ideale locatie om ongestoord te skaten.

Skatepark
De plaatstelijke skaters stonden te springen om zich te engageren voor een eigen skatepark

Jongeren voor jongeren

De daartoe opgerichte vzw ‘Stoemp Academy’ is beheerder van het skatepark maar het zijn de skaters zelf die de skatemodules bouwen en installeren op het terrein. De site is niet alleen een skatepark, BW-Event organiseert er ook lasergames.

Begin september 2017 openden het skatepark en de lasergames. Beide initiatieven mogen minstens 2 à 3 jaar op de site van Matexi blijven. In 2020 start de ontwikkeling van een nieuwe buurt met 700 wooneenheden en commerciële ruimtes.

Gerelateerde artikels