Tijdelijk ingevuld

Antwerp Tower: hippe bar en tijdelijk kunstwerk

05 december 2017

Een masterplan ontwikkelen, de nodige vergunningen verkrijgen, de juiste partners vinden, ... dat alles vraagt tijd. Ondertussen staan gebouwen leeg en blijven terreinen open. Matexi stelt ze maar al te graag ter beschikking voor uiteenlopende pop-ups. Zo ontstaan er dynamische, creatieve, culinaire en culturele ontmoetingsplekken en krijgt de ‘lege’ plek een boost.

Antwerp Tower hippe bar
In plaats van leegstand ontstaan er dynamische, creatieve, culinaire en culturele ontmoetingsplekken.

Kunstproject

Net voor Matexi met de verbouwing van de legendarische toren startte, was Antwerp Tower in september 2017 het decor voor een opmerkelijk en tijdelijk kunstproject van Gert Adriaenssens. Als hommage aan de Amerikaanse kunstenaar Gordon Matta-Clark liet de artiest de vensters in een boogvorm uit de gevel halen en creëerde zo een halve maan. ’s Avonds bracht de pulserende verlichting, kloppend op het ritme van een hart, het werk symbolisch tot leven.

Lees meer over het iconische kunstwerk!

De artiest sneed de vensters uit de gevel in boogvorm tot een halve maan. Licht bracht het kunstwerk 's avonds tot leven.

Trendy bar & club

De voormalige kantoortoren was van midden 2016 tot begin 2017ook al decor voor opmerkelijke pop-ups. De zomerbar Bar Gloed en de hippe Klub Goud waren een schot in de roos bij stadsmensen.

Van midden 2016 tot begin 2017 kon je in Bar Gloed op de 4de verdieping terecht voor koffie, lunch, muziek, expo’s... en een adembenemend uitzicht van 360° over de stad. Vooral het zonneterras was een van publiekstrekker van formaat. In het weekend was Klub Goud op de 21ste verdieping de hotspot voor de Antwerpse feestvierder.

www.antwerptower.be

Antwerp Tower hippe bar
De Bar en de Klub waren hotspots

Gerelateerde artikels