Tijdelijk ingevuld

De Kruitfabriek: creatief lab aan het kanaal in Vilvoorde

3 januari 2023

In Vilvoorde, langs het kanaal Brussel-Willebroek, ontwikkelt Matexi een volledig nieuw stadsdeel. In plaats van de fabrieken langs het kanaal meteen af te breken, besloten de stad en de ontwikkelaars het voormalige fabriekspand L’Industrielle een tijdelijke bestemming te geven: de Kruitfabriek.

4 Fonteinen

Ter hoogte van de Steenkaai, is dit nieuwe stadsdeel , het project 4 Fonteinen , goed voor een 950-tal wooneenheden, kantoren, winkels en nieuwe voorzieningen. Sinds juli 2017 zijn de eerste bewoners ingetrokken in ’t Sas, het eerste gebouw binnen de ontwikkeling.

Creatieve hub

Vandaag is De Kruitfabriek een vaste waarde in het socio-culturele leven van Vilvoorde en een trekpleister voor jong en oud. Het is een bruisend centrum van creativiteit, cultuur en evenementen. Je vindt er een kunstenaarsatelier, een repetitieruimte voor muziekgroepen. Er worden lezingen, expo’s, concerten, afterwork party’s, markten, workshops, DJ-sets en nog zoveel meer georganiseerd.

De Kruitfabriek trekt creatief volk aan, je vindt er expo’s, concerten, workshops en zelfs een kruidentuin.

De Kruittuin

De Kruitfabriek heeft ook uitbreiding gekregen met de Kruittuin, een tijdelijke groenzone die mensen wil inspireren om te experimenteren met groen. Je kunt er sporten, picknicken, bloemen en kruiden zaaien en oogsten.

De samenwerking met de uitbaters van de Kruitfabriek loopt alvast tot september 2021. Alle activiteiten van de Kruitfabriek vind je op hun website: www.dekruitfabriek.com.

Nieuwsgierig hoe de buurt 4 fonteinen eruitziet? Neem alvast een kijkje.

Share: