Matexi

“Als onderaannemer in elektriciteit werk ik op een collegiale manier samen met het Matexi-team”

26 januari 2023

Om nieuwe buurten in het hele land te realiseren, werkt Matexi samen met tientallen onderaannemers. VANDOLEC uit Zulte is een van hen: al sinds 2018 installeert zaakvoerder Andy Van Doorne de elektriciteit in Oost-Vlaamse nieuwbouwhuizen en appartementen van Matexi. Tot grote tevredenheid van zowel hemzelf als Matexi.

Portret van Andy

Andy, welke werken voer jij precies uit op de werven van Matexi?

Ik neem de volledige elektriciteitsinstallaties voor mijn rekening. Dat betekent dat ik op alle werven twee keer langskom: in de ruwbouwfase plaats ik de leidingen en kort voor de oplevering werk ik de elektrische installatie af met stopcontacten en schakelaars.

Hoe verloopt de samenwerking met Matexi concreet?

Die verloopt heel goed! Matexi bezorgt me elke week een update van de planning voor de komende weken. Ondertussen kunnen de Matexi collega’s goed inschatten hoeveel tijd ik nodig heb om een bepaalde klus te klaren. Heel af en toe gebeurt het dat ik het anders zie. Maar dan hebben ze altijd oren naar mijn voorstellen.

Per werf ontvang ik een duidelijke technische fiche en een werfplan. Meestal kan ik daarmee meteen aan de slag. Wanneer ik toch een vraag heb, of er tijdens het werk een probleem opduikt, is de Project Engineer van Matexi mijn vaste aanspreekpunt. Die helpt me elke keer snel verder.

Andy aan het werk met een boormachine

Wat betekent het partnerschap met een grote ontwikkelaar als Matexi voor jouw bedrijf?

Voor een eenmanszaak als de mijne is het aangenaam dat via Matexi het werk vlot binnenkomt. Daarnaast staat Matexi net als ik voor kwaliteit.

Matexi is een grote speler, maar tegelijkertijd staat het bedrijf heel dicht bij mij als onderaannemer. Ik heb rechtstreeks contact met de Matexi collega’s op het regiokantoor in Oost-Vlaanderen. Met sommigen onder hen werk ik ondertussen al bijna vijf jaar samen op een toffe, collegiale manier. Dat geldt ook voor de andere Matexi-partners die op de werven in mijn regio werken. We hebben allemaal een goed contact en bouwen echt samen aan een buurt.

Wanneer ik op de werf een vraag heb, helpt de Project Engineer van Matexi me elke keer snel verder.

Share: