Matexi

Nieuwbouw en toch snel verhuizen? Bij Matexi kan het!

14 juni 2024

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning kiest de Belg steeds vaker voor een volledig afgewerkte en instapklare woning.
De reden ligt voor de hand: de totaalprijs is op voorhand bekend, de koper heeft minder keuzestress en de woning is snel beschikbaar. Dit biedt de koper zowel financiële als praktische voordelen.

verhuizen verhuisdozen interieur

Snel verhuizen mogelijk

Voor veel kopers is de mogelijkheid om snel te verhuizen doorslaggevend bij de keuze voor een kant-en-klare nieuwbouwwoning. In tegenstelling tot nieuwbouwwoningen die nog gebouwd moeten worden en waarbij de bouwtijd tot 1 of 2 jaar kan duren, zijn kant-en-klare woningen onmiddellijk beschikbaar na het verlijden van de akte (doorgaans 4 maanden). Dit is vooral aantrekkelijk voor mensen die een overbruggingskrediet willen vermijden of die snel een nieuwe woonplek nodig hebben.

Financiële voordelen

Bij kant-en-klare woningen ligt de uiteindelijke totaalprijs op voorhand vast. Doordat de tijd tussen de aankoop en de verhuizing korter is, vervalt vaak de nood aan een overbruggingskrediet. Dit betekent niet alleen minder financiële stress, maar ook een duidelijke en transparante kostprijs vanaf het begin.

Ontzorging en minder keuzestress

Vastgoedspecialisten zien een enorme vraag naar ontzorging. Om die reden werkt Matexi in sommige woonbuurten een deel van het aanbod zelf af. Zo is er geen keuzestress én wordt het verkoopproces aanzienlijk versneld. Van vloeren tot binnendeuren, van het sanitair tot de keuken, alle keuzes worden gemaakt door deskundigen. Zij kennen de laatste trends en de wensen van de klant als de beste, en kunnen zo weloverwogen keuzes maken. Hierdoor hoeft de koper geen eindeloze reeks opties af te wegen of verschillende toonzalen te bezoeken. Deze ontzorging is voor veel kopers een groot voordeel.


Snuif de sfeer op in een volledig afgewerkte woning

Een groot voordeel van een afgewerkte woning is dat potentiële kopers de woning kunnen bezoeken voordat ze een beslissing nemen. Zo kunnen ze de sfeer van de woning ervaren, de indeling zien en zich al voorstellen hoe hun meubels er zouden staan. Dit tastbare aspect is een echte troef. Niet iedereen heeft immers de verbeeldingskracht om op basis van een plan te zien hoe het huis eruit zal zien.


Wil je nieuwbouw en toch snel verhuizen? Dat kan!

Ontdek ons aanbod kant-en-klare woningen
en verhuis snel & zorgeloos naar jouw nieuwe droomhuis.

Ik wil snel verhuizen!

Share: