Wonen in een bruisende buurt? Bezoek de Matexi kijkdag.Kom langs!
Investeren

Investeren in Luikse landmark

28 juli 2023

U zoekt een nieuwe buitenkans om te investeren in vastgoed? Dan loont het de moeite om even over de taalgrens te wippen en de specifieke troeven van Luik te ontdekken. De stad heeft zich de laatste jaren als culturele en economische trekpleister op de kaart gezet. En dat biedt heel wat mogelijkheden voor de slimme investeerder.

Met het vernieuwde station Luik-Guillemins als absolute entree eyecatcher, zijn er in Luik en omgeving de jongste jaren tal van onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, bedrijven en onderzoekscentra neergestreken. De strategische ligging bij het drielandenpunt onderstreept nog eens haar functie als economisch hart van Franstalig België. De cijfers liegen er niet om: Luik staat momenteel voor 20% van het regionale BBP.

Trendy aantrekkingspool

Doordat zowel grote bedrijven als hippe startups zich in Luik vestigen, trekken er ook veel ‘young urbans’ en expats naar de stad, op zoek naar een appartement. De gezinssamenstelling in Luik vertoont kleiner wordende gezinnen, maar vooral een mooie mix van starters, jonge gezinnen en seniorenkoppels. De vele nieuwe en moderne vastgoedontwikkelingen sluiten daar naadloos op aan en bieden energiezuinige huisvesting. Bovendien wordt er naast vastgoed ook fors geïnvesteerd in de infrastructuur van de stad, zoals het Mediacité commerciële centrum.

Huuropbrengsten hoger dan het Belgische gemiddelde

Dé absolute troef van Luik zijn echter de concurrentiële prijzen. Zeker in vergelijking met de Vlaamse, Nederlandse en zelfs Duitse markten. De Luikse vastgoedprijzen zijn de laatste jaren weliswaar gestegen, de rentevoeten blijven relatief laag. Zo kan je in Luik nog een rendement behalen van meer dan 5% bij een vastgoedbelegging, flink hoger dan de gebruikelijke 3% in centrumsteden als Brussel, Antwerpen of Gent. Ook de meerwaarde bij herverkoop dankzij de algemene stijging van de verkoopprijzen tikt dan aardig aan.  

In Luik kan je nog een rendement behalen van meer dan 5% bij een vastgoedbelegging, flink hoger dan de gebruikelijke 3% in centrumsteden als Brussel, Antwerpen of Gent. Ook de meerwaarde bij herverkoop dankzij de algemene stijging van de verkoopprijzen tikt dan aardig aan.  

Par example

Samengevat: Luik heeft tal van troeven om te investeren in vastgoed. Een bloeiend economisch centrum met sterke vraag naar kantoren en huisvesting, een dynamische huurmarkt met vrij hoge prijzen en mooie rendementen, en een stevige meerwaarde bij verkoop.

 

Geïnteresseerd maar nog niet overtuigd? Matexi voegde de daad bij het woord. Ontdek het project Paradis Express, onze nieuwe ecowijk met woningen, kantoren en winkels in het hart van Luik. Hier vind je meer info over deze herontwikkeling van de snel groeiende wijk Guillemins.

Ontdek de must do's in Luik

Meer weten over investeren in Luik?

Meer info

Share: