Pers

Matexi verkoopt retailruimte in Gentse Kouterdreef

4 september 2023

Buurtontwikkelaar Matexi kondigt aan dat het de laatste vier van negen winkelpanden in de Gentse Kouterdreef verkocht heeft aan een privé-investeerder. Met deze verkoop sluit Matexi het retailhoofdstuk af in het statige binnenstedelijke ontwikkelingsproject aan de Kouter.

In de Gentse binnenstad verbindt de Kouterdreef de uitgestrekte Kouter met de winkelstraat Kalandeberg. Matexi transformeerde het voormalige KBC kantoor aan de Kouter en de Kouterdreef tot 41 hoogwaardige appartementen met 5.360 m2 winkelruimte en 4.550 m2 nieuwe kantoorruimte. Het ambitieuze reconversieproject, waarbij de imposante gevel van het voormalige gebouw behouden bleef, zorgde voor een opwaardering van de omgeving, dankzij de functionele mix van wonen, werken en winkelen. Het gebouw werd ontworpen door TVH 360 architecten, Crepain Binst Architecture, Buro II & Archi+I.

Zo werd de Kouterdreef verbreed en autoluw ingericht, om naadloos te laten aansluiten bij de omgeving van het statige plein Kouter midden in het historische centrum. Een sombere straat, die leed onder sluipverkeer, werd nieuw leven ingeblazen met meerwaarde voor de buurt. Dat merkten ook premium retailers op, zoals Juttu, Boggi, Tommy Hilfiger, River Woods, Schoenen Ralet, Gant, Jack Wolfskin, versmarkt Cru en eethuis Cuit, die hun intrek namen in de Kouterdreef. Met de invulling van alle beschikbare winkelpanden bruist de Kouterdreef als nooit tevoren. De vier panden die verkocht zijn, worden ingenomen door Boggi, Gant, Juttu en Jack Wolfskin. Voor de betreffende huurders wijzigt er niks.

We zijn zeer tevreden met de overdracht van het retailluik in de Gentse Kouterdreef”, vertelt Kristoff De Winne, woordvoerder bij Matexi. “Voor Matexi is dit een mooie commerciële opportuniteit, en we zijn ervan overtuigd dat het grote potentieel van de locatie ten volle zal kunnen benut worden en zal bijdragen tot de verdere bloei van de buurt. We konden rekenen op de ondersteuning van Cushman & Wakefield en willen hen dan ook bedanken voor de waardevolle hulp.”

Voor Matexi is dit een mooie commerciële opportuniteit, en we zijn ervan overtuigd dat het grote potentieel van de locatie ten volle zal kunnen benut worden en zal bijdragen tot de verdere bloei van de buurt.

Share: