Pers

Quartier Bleu stilt honger naar kennis met komst van UHasselt

13 november 2023

Vanaf maandag 13 november opent UHasselt ook de deuren in Quartier Bleu. De universiteit huurt in Quartier Bleu extra les- en examenruimte. Daar is nood aan door de blijvende groei van de universitaire instelling. Exact tien dagen geleden nog opende in Quartier Bleu ook al de nieuwe retailer Boon Two.

UHasselt vindt extra ruimte in Quartier Bleu

UHasselt neemt zijn intrek in een ruimte van 1.300 m² in de indoorzone in Quartier Bleu, grenzend aan parking Blauwe Boulevard en vlakbij Delhaize. Het gaat om een zeer goed bereikbare locatie voor studenten die met de fiets of de wagen komen, en als het ware ‘voor de deur kunnen parkeren’. Vanaf deze locatie liggen ook Delhaize en tal van restaurants met een studentenaanbod binnen handbereik en is het slechts 5 minuten wandelen naar de UHasselt campus op de Martelarenlaan.

Eric Pass, Algemeen Beheerder UHasselt: "UHasselt is blij dat we een extra ruimte kunnen huren in Quartier Bleu. Kort bij onze campus Hasselt kunnen studenten voortaan ook terecht aan de Kanaalkom om lessen te volgen en examens af te leggen. Door de groei van onze universiteit hebben we echt nood aan extra lesruimte." De eerste examens worden op maandag 13 november op deze nieuwe locatie afgenomen.

Door de groei van onze universiteit hebben we echt nood aan extra lesruimte.

De vaste invulling door UHasselt heeft niet meteen een commerciële insteek, maar past wel perfect bij de filosofie van Quartier Bleu: ‘Always a Reason’. Jolien Lenaerts, Marketing Specialist bij Matexi, buurtontwikkelaar achter Quartier Bleu: “We willen iedereen een reden geven om een bezoek te brengen aan Quartier Bleu. We hebben een zeer divers aanbod in winkels en restaurants, en met de komst van UHasselt geven we de studenten een extra reden om af te zakken naar het water. Voor de retailers binnen het project is dit positief nieuws, gezien we nu nog meer de studenten community aantrekken.” 

Retailer Boon Two open sinds 3 november

Op vrijdag 3 november opende Boon Two zijn eerste Vlaamse vestiging in Quartier Bleu. De afgelopen weken kende de retailer een vliegende start. Het eenduidige concept en de eenvoudige prijszetting van de Franse keten, met diverse producten aan eenzelfde prijs van 2 euro, blijken alvast een succesformule te zijn. Je kan bij Boon Two terecht voor allerhande zaken die je dagdagelijks gebruikt of je shopt er simpelweg leuke hebbedingetjes aan een zeer lage kostprijs. Van bakspullen, speeltjes voor je huisdier tot verzorgingsproducten en kerstspullen: Boon Two heeft het allemaal.

Verschuiving binnen het retaillandschap

Steven Bervoets, Retail Manager bij Matexi: “Daar waar Boon Two een goede aanvulling is in, wat wij noemen, de ‘commerciële mix’ van een project, is UHasselt een mooie invulling in termen van ‘gemengd gebruik’. Matexi (her)ontwikkelt binnenstedelijke projecten waar niet enkel wonen centraal staat, maar vooral ook het concept ‘bruisende buurt’ en ‘aangenaam leven in een buurt’. Dit maakt dat ontwikkelingen van dergelijke omvang een gemengd gebruik ambiëren, waarbij zowel naar residentiële als commerciële invullingen gekeken wordt. Binnen de commerciële invullingen zie je dan weer een uitbreiding van de gebruikelijke mix, zoals restaurants en winkels, naar een totaalaanbod met diensten, kantoren en in dit geval zelfs onderwijsinstellingen. Een verschuiving die in de meer traditionele shoppingcentra ook meer en meer aan de gang is.”

Binnen de commerciële invullingen zie je een uitbreiding naar een totaalaanbod met diensten, kantoren en in dit geval zelfs onderwijsinstellingen.

Share: