Pers

Burgemeester Rik Kriekels demonstreert eerste deelwagen in Diepenbeek

12 september 2023

Op maandag 11 september verwelkomde Burgemeester Rik Kriekels de eerste deelwagen in Diepenbeek. De deelwagen is beschikbaar voor alle inwoners van Diepenbeek en omgeving, en staat op een standplaats die buurtontwikkelaar Matexi voorzien heeft in de nieuwe woonbuurt aan de Paul Piperslaan. De wagen wordt geleverd door het autodeelbedrijf Cambio.

Voordelen van autodelen

Autodelen, waarbij verschillende mensen samen één auto gebruiken, draagt bij aan een oplossing voor het mobiliteits- en klimaatprobleem. Elke Cambio deelwagen vervangt tot 14 particuliere auto’s. Wie minder dan 11.000 km per jaar rijdt, bespaart ook nog eens honderden tot duizenden euro’s per jaar!

Miet Verdonck van Cambio: “De Cambio deelwagen gebruik je wanneer en zolang je wil. Onderhoud, herstellingen, wasbeurten, keuring, verzekering... alle kopzorgen van een auto zijn voor rekening van Cambio. Ook een parkeerplaats zoeken, hoeft niet meer: elke gebruiker krijgt een ‘parkeerkaart autodelen’ waarmee je gratis kan parkeren op het hele grondgebied van de gemeente Diepenbeek, mits naleven van de wegcode.”

Deelwagen op goed bereikbare standplaats

Aan de Paul Piperslaan ontwikkelt buurtontwikkelaar Matexi een nieuwe duurzame woonbuurt met 16 huizen en 24 appartementen rond een parkzone van 3.000m2. De standplaats voor de nieuwe deelwagen is goed bereikbaar voor alle inwoners van Diepenbeek: vlakbij de N76 en Proxy Delhaize.

Burgemeester Rik Kriekels: “We zijn blij dat we samen met Matexi en Cambio de eerste deelwagen aan de inwoners van Diepenbeek kunnen aanbieden. Op deze manier willen we meer ruimte en een aangenamere, gezondere leefomgeving in onze gemeente creëren. Naarmate de voordelen beter bekend worden, zullen er ongetwijfeld nog deelwagens bijkomen.”

Gert Petit, Project Developer bij Matexi: “De zorg voor mens en planeet zit in het DNA van Matexi. Bovendien willen we als buurtontwikkelaar graag een meerwaarde bieden aan de ruimere omgeving en gemeente. Autodelen past dan ook perfect in deze visie: het combineert gebruiksgemak voor inwoners, gemeenschapsdenken, duurzaamheid en kostenefficiëntie.”

Blij dat we samen met Matexi en Cambio deze deelwagen aan de inwoners van Diepenbeek kunnen aanbieden.

Concreet

De deelwagen in Diepenbeek is het model C3 van het merk Citroën. Alle informatie over hoe een deelwagen concreet werkt, welke cambio formule bij jou past, hoeveel het kost, alle voordelen en een antwoord op je praktische vragen vind je op www.cambio.be. De standplaats van de deelwagen is gelegen aan de Paul Piperslaan ter hoogte van huisnummer 10.

Op de foto - Van links naar rechts aan de deelwagen: Gert Petit (Matexi), Burgemeester Rik Kriekels, Schepen voor Omgeving Jan Bynens, Tom Van Becelaere (Matexi), mobiliteitsambtenaar Daphne Stuij

Share: