Verhalen uit de buurt

Nieuwe speeltuin voor Hueve Akkers

10 juli 2017

Dit weekend werd de speeltuin op de site van Hueve Akkers plechtig geopend in aanwezigheid van Jos Van Troy, schepen van Openbare Werken van Oud-Turnhout. Hueve Akkers bevindt zich op een steenworp van het centrum van Oosthoven in een rustgevende, landelijke en kindvriendelijke omgeving met autoluwe straten. In totaal realiseert Matexi er 24 nieuwbouwwoningen en 48 bouwgronden. “De start van de zomervakantie leek ons het ideale moment om werk te maken van het speeltuintje. Als buurtontwikkelaar is de leefkwaliteit van onze buurten namelijk even belangrijk als de woonkwaliteit”, vertelt Tim Peeters, Sales Manager Matexi Antwerpen.

Nieuwe speeltuin voor Hueve Akkers

Oud-Turnhout, 10 juli 2017 - Dit weekend werd de speeltuin op de site van Hueve Akkers plechtig geopend in aanwezigheid van Jos Van Troy, schepen van Openbare Werken van Oud-Turnhout. Hueve Akkers bevindt zich op een steenworp van het centrum van Oosthoven in een rustgevende, landelijke en kindvriendelijke omgeving met autoluwe straten. In totaal realiseert Matexi er 24 nieuwbouwwoningen en 48 bouwgronden.

“De start van de zomervakantie leek ons het ideale moment om werk te maken van het speeltuintje. Als buurtontwikkelaar is de leefkwaliteit van onze buurten namelijk even belangrijk als de woonkwaliteit”, vertelt Tim Peeters, Sales Manager Matexi Antwerpen. Om het kindvriendelijke en autoluwe karakter van Hueve Akkers te versterken, heeft buurtontwikkelaar Matexi in overleg met de gemeente ruim 30.000€ geïnvesteerd in de aanleg van een gloednieuw speeltuintje. Dit weekend vond de plechtige opening van dat nieuwe buurtspeeltuin plaats in aanwezigheid van Jos Van Troy, schepen van Openbare Werken van Oud-Turnhout en enkele buurtbewoners. “De start van de zomervakantie leek ons het ideale moment om werk te maken van het speeltuintje. Als buurtontwikkelaar is de leefkwaliteit van onze buurten namelijk even belangrijk als de woonkwaliteit”, vertelt Tim Peeters, Sales Manager Matexi Antwerpen.

Kindvriendelijke en autoluwe buurt

Hueve Akkers bevindt zich in de groene rand rond Turnhout, op een steenworp van het centrum van Oosthoven. In totaal realiseerde buurtontwikkelaar Matexi er 24 nieuwbouwwoningen en werden er 48 bouwgronden te koop aangeboden aan zelfbouwers.

In 2010 werden de nieuwe straten Hueven, Hofstede en Tarweveld al in gebruik genomen. De buurt bevat een groen plein dat omringd is met nieuwe projectwoningen in een klassieke en tijdloze architectuur.

Share: