Verhalen uit de buurt

Matexi haalt CRU naar Kouterdreef in Gent - Matexi

21 oktober 2015

Na een eerste test in een herenboerderij in Overijse is het concept nu klaar voor de uitbreiding in een stedelijke omgeving.

Gent, 21 oktober 2015 – Matexi haalt CRU naar de Kouterdreef in Gent. De tweede vestiging van CRU (Colruyt Group) zal zich volgend jaar vestigen aan de Kouter. De samenwerking werd vandaag officieel voorgesteld in het bijzijn van burgemeester Daniël Termont.

Na de eerste vestiging in Overijse, kiest de marktplaats nu resoluut voor de stad. “We zijn trots dat CRU voor Kouterdreef heeft gekozen om zijn innovatieve concept te lanceren in Gent”, zegt Alexis De Groote, Business Unit Manager Matexi Oost-Vlaanderen.

Matexi kan in het project Kouterdreef uitpakken met een primeur voor Gent. CRU, het nieuwe marktconcept van de Colruyt group, zal volgend jaar zijn deuren openen aan de Kouter. CRU heeft meer weg van een versmarkt dan van een supermarkt.

Het heeft een -assortiment van kwaliteitsvolle, authentieke seizoensgebonden producten en klanten moeten niet aanschuiven aan klassieke kassa’s. Na een eerste test in een herenboerderij in Overijse is het concept nu klaar voor de uitbreiding in een stedelijke omgeving.

"De tweede vestiging is niet toevallig in Gent", zegt Jean-Pierre Roelands, bezieler en directeur van CRU. "Drie van de kernmedewerkers van ons concept CRU zijn rasechte Gentenaren. Waar we komen, willen we telkens 'kind van de streek' zijn. De locatie aan de Kouterdreef is ideaal om voeling te krijgen met een vestiging in het centrum van de stad. Deze test zal dan ook mede bepalend zijn voor de verdere uitrol."

Wonen, werken en winkelen De komst van CRU is goed nieuws voor Matexi. De ontwikkelaar begon in 2013 met de opwaardering van de Kouterdreef. Die wordt omgevormd tot een aangename straat met een mix van wonen, werken en winkelen. In totaal investeert Matexi 50 miljoen euro in het project.

“We zijn blij om mee te delen dat CRU zich in Kouterdreef zal vestigen”, zegt Alexis De Groote, Business Unit Manager Matexi Oost-Vlaanderen. “Met CRU hebben we een volledig nieuw aanbod naar Gent gehaald. De marktplaats biedt een unieke beleving die perfect past bij de identiteit van de buurt. De ligging op de Kouter zelf zal bovendien bijdragen tot een nieuwe, bruisende dynamiek aan het mooiste plein van Gent”

Gent: stad die bruist Voor de stad Gent is de komst van concepten zoals CRU een duidelijk signaal dat de binnenstad meer dan ooit bruist. “Wij plukken de vruchten van het meerjarenplan dat wij jaren geleden gestart zijn”, zegt Daniël Termont, burgemeester van de stad. “Niet alleen schieten er meer en meer innovatieve bedrijfjes uit de grond, ook grotere spelers vinden nog altijd vlot de weg naar Gent. Die mix zorgt voor een interessant aanbod voor onze inwoners en toeristen.” Schepen van Middenstand, Christophe Peeters, voegt daar aan toe: “Het concept van CRU is eerder een belevingsconcept dan een louter winkelconcept en dat kan ik voor een stad zoals Gent alleen maar toejuichen. Gent is als het ware een grootschalig openlucht shoppingcenter waar men het winkelen echt wil beleven. Met de komst van CRU naar de Kouter komt er een belangrijke verbindingsschakel tussen het winkelgebied van de Brabantdam met dat van de Zonnestraat.”

Share: