Verhalen uit de buurt

Marie-Lise et Lucien : “ Wij zijn fan van alles”

9 oktober 2019

Ze heten ons van harte welkom. Ze wisselen schalkse blikken uit onder elkaar, met hun gebaren vullen ze elkaar aan en hun opgewektheid is aanstekelijk. Het echtpaar Marie-Lise en Lucien - beiden 65 - is een plezier om naar te kijken en te luisteren als ze geanimeerd vertellen over hun nieuwe appartement.

Op slag verliefd

Voor ze hun oog lieten vallen op dit appartement in de residentie Green in de buurt Champ Sainte-Anne in Waver, bezochten Marie-Lise en Lucien heel wat appartementen. Er was altijd wel een kink in de kabel: te veel lawaai, te veel beperkingen opgelegd door de projectontwikkelaar, te duur. Tot het koppel bij Matexi terechtkwam en een bezoek bracht aan Residentie Green in Waver. Zodra ze het appartement op de eerste verdieping binnen kwamen, wisten ze dat ze hier zouden blijven. "Ik zag het terras en zei tegen mijn man dat we niet verder hoefden te zoeken", zegt Marie-Lise.

Het is heel eenvoudig: we vinden alles leuk!

In maart 2020 wonen ze hier 2 jaar, op de heuvels van Waver en ze zijn nog steeds blij met hun keuze. Marie-Lise: "De kwaliteitsvolle afwerking, de royale lichtinval in de woonkamer de zon op het terras, de ideale grootte van de kamers, om nog maar te zwijgen over de permanente beschikbaarheid van het Matexi-team. Het is heel eenvoudig: we zijn fan van alles!

Lucien vult aan: "We zagen onze energiefactuur drastisch dalen. De binnentemperatuur is zo aangenaam dat we de verwarming bijna niet aanzetten." De kers op de taart: ze vinden het geweldig dat hun bezoekers gemakkelijk kunnen parkeren. "Zo snel een parkeerplaats vinden zonder ook maar één euro te betalen, is stilaan zeldzaam!", zegt Marie-Lise.

Een dynamische buurt

Wanneer Marie-Lise eens niet op pad is met haar vriendinnen en Lucien niet op uitstap met zijn scooter, vind je hen bij iemand van de buren en zijn ze de wereld aan het verbeteren. Of ze vertoeven in de gemeenschappelijke groene zone aan de achterkant van het gebouw voor bijvoorbeeld een leuke BBQ. "In mei", zegt Marie-Lise, "nam een jonge eigenares-muzikante die gelegenheid te baat om haar gitaar boven te halen en een paar deuntjes te spelen. Wat een mooie herinnering!”

Share: