Verhalen uit de buurt

Kouterdreef in Gent: nieuwe autoluwe winkelwandelstraat

25 mei 2023

De Kouterdreef verbindt de Kouter met de Kalandeberg, in hartje Gent. De winkelwandelstraat sluit qua stijl helemaal aan bij naburige straten als de Koestraat, de Kortedagsteeg en de Brabantdam. De Kouterdreef wordt fysiek breder, de vitrines krijgen zo meer licht. Tommy Hilfiger, Ralet, Calvin Klein Underwear en Juttu openden er al de deuren.

Mooiste plein van Gent

“In 2013 zijn we gestart met de opwaardering van de Kouterdreef. Ons opzet was om het mooiste plein van Gent aan te vullen met een aangename straat met een mix van wonen, werken en winkelen. We zijn fier om de autoluwe Kouterdreef voor te stellen aan het grote publiek”, vertelde Florence Leroy, business unit manager van Matexi Oost-Vlaanderen.

Uniek uitzicht

Boven de nieuwe boetieks ontwikkelde Matexi op de tweede, derde en vierde verdieping van het gebouw tussen de Kouter en de Kouterdreef ook luxe-appartementen en penthouses. De appartementen bieden vooraan een prachtig uitzicht over de Kouter of op de torens van Gent. Achteraan is er zicht op de binnentuin en op de skyline van de stad. Ondertussen zijn er ook urban villa’s te vinden, tussen de Kouterdreef en de Universiteitsstraat. Zo krijgt de hele omgeving een opwaardering.

Winkels in de stad houden

Matexi is expert en marktleider in binnenstedelijke herontwikkelingen en reconversies. Voorbeelden zijn talrijk: ’t Groen Kwartier in Antwerpen, Quartier Bleu in Hasselt, 4 Fonteinen in Vilvoorde, Leopold Views in Evere, Het Laere in Roeselare, Pier Kornel in Aalst. Daarbij rijst telkens een zeer actuele vraag: hoe houden we winkels in de stad en de buurt of hoe brengen we ze ernaar toe, zodat de hele omgeving levendig wordt, ook na sluitingstijd van de kantoren?

Levendige buurt

Hippe foodmarket Cru en het trendy eethuis Cuit (van Colruyt Group), met hun aanbod verse en pure voeding met hoge belevingswaarde, streken eerder al neer aan de Kouter, op de hoek met de Kouterdreef. Deze winkels versterken het imago van Gent als stad voor foodies. Zo ontstaat een levendige winkelbuurt waar mensen ’s morgens of ‘s middags terecht kunnen voor een ontbijt of lunch en waar de bewoners van de stad ook lekkers op maat komen halen. Die mix maakt van de Kouter en de Kouterdreef een levendige buurt, met een goede afwisseling tussen residenties, banken, kantoren, winkels en horeca.

Share: