Verhalen uit de buurt

Koen investeert in Matexi-woningen om ze te verhuren

14 februari 2022

Op de Kijkdag in de nieuwe woonbuurt Schaapsdreef in Hoog-Kortrijk maakten we kennis met Koen. Onlangs kocht hij op deze site een nieuwbouwwoning die hij verhuurt aan een jong gezin

Koen heeft als investeerder al meer dan 20 jaar ervaring met vastgoed(projecten), en dan vooral met nieuwbouwwoningen. Hij volgt projecten gepassioneerd op: van de eerste buis die wordt gelegd tot de finale oplevering van een nieuwbouwwoning. Een nieuwbouwwoning van Matexi is volgens Koen een uitstekend investeringsproduct. “Een woning is meteen klaar voor de verhuurmarkt, zonder er zelf nog werk in te hoeven stoppen. Zo voldoen de nieuwbouwprojecten van Matexi meteen aan de EPB-eisen voor isolatie, energieprestatie en ventilatie”, benadrukt hij.

Koen is om verschillende redenen een trouwe klant bij Matexi. Eerst en vooral vindt hij de omgevingen waar Matexi haar buurten realiseert optimaal. “Neem nu deze woonbuurt: regio Hoog-Kortrijk biedt gezinnen tal van voordelen. Niet alleen de vlotte bereikbaarheid via invalswegen, de nabije werkgelegenheid én ontspanningsmogelijkheden maken van deze buurt een aangename plek om te leven. De woonbuurt Schaapsdreef is ook nog eens omgeven door groen, vlakbij het stadspark en natuurdomein De Kleiputten.”

"Een nieuwbouwwoning van Matexi is een uitstekend investeringsproduct. Een woning is meteen klaar voor de verhuurmarkt, zonder er zelf nog werk in te hoeven stoppen."

Daarnaast is hij vol lof over de werkwijze van Matexi. De eerlijke, open en directe communicatie beklemtonen zijn positieve ervaringen. Bij vragen of bezorgdheden kan hij steeds terecht bij de projectleider, die alles in goede banen leidt. “Bij Matexi denken ze met een langetermijnvisie. Ze gaan niet voor instant gratification, maar denken langer vooruit. Zo staan ze al een heel eind verder als er onverwachtheden opduiken, iets wat gezien de complexiteit bij het bouwen bijna onoverkomelijk is voor elke projectontwikkeling.”

Tenslotte vindt hij de Kijkdagen een enorme meerwaarde. “Kandidaat-kopers kunnen op die manier de indeling van een woning bekijken en dromen over hun leven in hun misschien-wel-toekomstige-woning. Ook voor mij als eigenaar is het interessant om te zien hoe de nieuwbouwwoningen worden ingericht en gedecoreerd.”

Share: