Verhalen uit de buurt

Het is fantastisch wonen in Pier Kornel

21 december 2017

We ontmoeten Johan, advocaat en bewoner in Pier Kornel, de nieuwe buurt aan de Dender waar vroeger de Tupperwarefabriek stond. Johan was zo enthousiast over dit hedendaagse project dat hij het compromis voor een woning met 4 slaapkamers in 1 week tijd ondertekende. Sinds juli 2017 woont hij met zijn 3 kinderen in zijn energiezuinige, strakke en ruime gezinswoning.

Johan: “Pier Kornel wordt een place to be, fantastisch om hier te wonen en te leven. De architectuur is zeer doordacht. De bakstenen gevels passen perfect bij deze industriële context. Ik wou hier direct wonen.”

Aan het water

Johan: “Pier Kornel wordt een place to be, fantastisch om hier te wonen en te leven. De architectuur is zeer doordacht. De bakstenen gevels passen perfect bij deze industriële context. Ik wou hier direct wonen.”

Pier Kornel is een rustige en autoluwe site, zonder doorgaand verkeer. De ligging is ideaal, op 2 stappen van het station en op 3 stappen van het centrum van Aalst. Ook de werkzaamheden aan en rond het station maken deel uit van het masterplan dat de stationsbuurt en de oevers van de Dender gigantisch opwaardeert tot een nieuw en levendig stadsdeel aan het water.

Nieuw leven

Pier Kornel luidde voor Johan een nieuwe levensfase in. Na zijn scheiding wilde hij graag in het centrum wonen. “Vroeger woonde ik in Hofstade in een jaren ’70-villa met een groot park. De tuin was zeer intensief. Nu geniet ik van werkvrije weekends, heb ik tijd om te lezen en met de fiets inkopen te doen. Ook de kinderen, die week om week bij mij wonen, genieten ervan overal dichtbij te zijn. De oudsten van 13 en 14 jaar gaan met de fiets naar school in het centrum. Mijn jongste dochter van 8 breng ik nog met de auto naar de lagere school in Hofstade en dat is…. aanschuiven in de file.”

Ik heb mijn abonnement op de krant opgezegd; ik ga liever elke dag naar het winkeltje om de hoek. Zalig!

Juiste keuze

Johan heeft lovende woorden voor de samenwerking met Matexi. ,,Francis en Emily dachten mee met mijn persoonlijke situatie. Ik wou een woning met 4 slaapkamers en open uitzicht. Ik ben eerst alleen komen kijken, dan met mijn ex-vrouw en nog eens met de kinderen en telkens deden ze met evenveel plezier en geduld de uitleg. Ik kon hen alles vragen en ze waren steeds bereikbaar. Dankzij die begeleiding heb ik de juiste woning gekozen. Ik zal – ook als alle gebouwen er staan – een vrij uitzicht hebben tot aan het water. De meisjes hebben nu de 1ste verdieping en badkamer met ligbad, mijn zoon en ik de tweede met de douchekamer.”

Dorp in de stad

“Vroeger had ik een abonnement op 2 kranten, die heb ik opgezegd. Ik koop mijn krant nu elke dag in het winkeltje, net om de hoek. Het sociaal contact is aangenaam en ik steun liever een plaatselijk dorpswinkeltje waar je van-alles-en-nog-wat kunt vinden. De kinderen gaan er bijvoorbeeld ook ijsjes halen.”

Ik ga 's zomers voor mijn huis in de zon zitten met koffie en de krant. En een praatje slaan met de mensen.

Champagne

Johan: ,,De buurt krijgt een eigen DNA met toffe mensen. Laatst belde iemand aan van het huis hiernaast met de vraag of ik 3 champagneglazen had. Er was een drink en hij had nog glazen nodig. Nadien bracht hij me de gewassen glazen terug met een halve fles champagne. Zeer tof vond ik dat. Hij en zijn vriend worden binnenkort mijn naaste buren.”

Share: